Thursday, April 4, 2013

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ



"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, σύμφωνα με το ψήφισμα της συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, την κήρυξη στάσης εργασίας σήμερα Πέμπτη, 4Απριλίου 2013 από τις 18.30 έως τις 20.30 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Επίσης, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Παρασκευή,5 Απριλίου 2013 από τις 10 το πρωί έως τις 12το μεσημέρι για όσους εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ."

Αυτοί οι "όσοι", είμ' εγώ!

Και είμαι εγώ, επειδή δεν κράτησα το βρωμόστομά μου κλειστό, και είπα στον αέρα του Δευτερου ότι οι στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων, όταν υπάρχουν "στάσεις πληρωμών" των πολιτών (αυτό συνέβη στη Κύπρο εκείνο το δραματικό 3ήμερο που εμείς, στην ΕΡΤ παίζαμε ταινία του Κωνσταντάρα), είναι κάτι ... χειρότερο από κωμωδία.

Ας πρόσεχα! Άς έβαζα μόνο τραγουδάκια, με σχόλια ανώδυνα. Σημερα, είπα για την σιωπή των αμνών όσον αφορά την πολυσυζητημένη απόλυση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, που κάποιοι ακόμα προσπαθούν να προστατευσουν, ενω την ίδια στιγμή πάνω από 1 εκατομμυριο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν χάσει τις δουλειές τους.΄Έλαβα ένα μήνυμα στην εκπομπή που έγραφε "σκάσε παπαγαλάκι".

Την απόφαση, εν πάσει περιπτώσει, είχε προετοιμάσει από μέρες η ΓΣ των δημοσιογραφων της ΕΡΤ, και είχε τοιχοκολλήσει και ψηφισμα. Η ΕΣΗΕΑ, τώρα, το υιοθετεί. Ουδέμια έκπληξις, που θάλεγε κι ο Σαββόπουλος!

3 comments:

  1. λυπάμαι Χρήστο αλλά δεν αρέσει στους ανθρώπους της ερτ να ακούνε ενοχλητικά σχόλια.Ξέρεις πόσοι από αυτούς όσο είχαν το μέλι στα χέρια τους το έγλυφαν(υπερωρίες,ταξίδια)αν και γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα σκάσει;Τωρα είναι όλοι αγωνιστές και προσβάλλονται όταν κάποιος δεν εγκρίνει τον τρόπο τους και κατηγορούν τον Λιάτσο για αυταρχισμό λες και η δική τους δημοκρατία του συνδικαλισμού είναι καλύτερη.Λεγε αυτά που πιστεύεις εσύ τουλάχιστον θα είσαι αξιοπρεπής.

    Παναγιώτης

    ReplyDelete
  2. Προσπάθησε να μην το βάλεις κάτω.Όλοι που σκέφτονται γνωρίζουν ποιοί είναι πίσω από τέτοιες ενέργειες και τί εξυπηρετούν.Άθλιοι συνδικαλιστές που καλύπταν τεμπέληδες και διπλοτριπλοθεσίτες υπήρχαν και υπάρχουν παντού.Μισούν όσους θέλουν το συμμάζεμα γιατί η ακαταστασία τους έθρεψε.

    ReplyDelete
  3. Σιγά μην από τον (εκ του ασφαλούς) αγώνα φύγει κανένας πόντος από την κάλτσα, αγαπητέ Παναγιώτη.

    Τέτοια μικρότητα δεν την περιμέναμε. Κατά τα άλλα, δείχνουν ότι δεν έχουν ήθος αλλά και περισσεύει τόσο πολύ η κακία που καρφώνονται με την στοχοποίηση της ζώνης 10-12 πμ. Τι κρίμα που αυτά συμβαίνουν σε ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...