Tuesday, April 9, 2013

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (09.04.2013)

Καλημέρα.

Καλωσορίσατε στην εκπομπή μας, που σήμερα "βγαίνει" από το filoftero, επειδή οι δημοσιογραφοι της ΕΡΤ εξακολουθούν και κάνουν συνεχιζόμενες και στοχευμένες, όπως λένε, στάσεις εργασίας, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, "για όσους δημοσιογραφους εργάζονται στο 10-12"...

Χμ!

Πιθανώς να αποφασίσουν το ίδιο και για εκπομπές στο filoftero, άξιους τους έχω.

Εν πάση περιπτώσει, αρχίζουμε σήμερα με το γνωριμο "βασικό θέμα" της εκπομπής, που είναι, βεβαίως, πιο γνωριμο βασικό θέμα από την ταινία Nicholas Nickleby, με την υπέροχη μουσική της Rachel Portman, μία από τις λίγες γυναίκες που γράφουν μουσική για κινηματογραφο.

Καλημέρα, και καλή ακρόαση.

 



Είναι Τρίτη σήμερα, του Απριλίου του 2013 η 9η μέρα. Που μας βρίσκει:

Αγωνιούντες, αλλά και ψύχραιμους, ομολογώ, για την τύχη των τραπεζών μας.

Τόσο, που σκέφτομαι τοι καλά που θάτανε εάν και αυτές είχαν την ίδια αγωνία και έγνοια για την τύχη των καταθετών τους.

Τίτλος της εκπομπής σημερα, "Χαμένοι στην Ανακεφαλοποίηση", και υπότιτλος ανησυχίας, η δήλωση Στουρνάρα, ότι "όλα ειναι υπό έλεγχο"

Ας ακούσουμε τώρα ένα πολύ σπάνιο κομμάτι, και ας δούμε ένα ακόμα πιο σπάνιο βίντεο των Deep Purple στο April. Ενα κομμάτι που ζήτησε ακροατής του Δεύτερου πριν τον "αποκλεισμό" και δεν πρόλαβα να το παίξω.

Το αφιερώνω στον Σωτήρη Παναγιώτου, που μου βρήκε και κατέβασε το κομμάτι.

Απολαύστε στα keyboards τον μεγάλο Jon Lord.

 



Λίγες σκέψεις για την Μάργκαρετ Θάτσερ, την 3 φορές Πρωθυπουργό της Βρετανίας, που απεβίωσε χθες στο Λονδίνο σε ηλικία 85 ετών.

Ήμουν σίγουρος πως ό,τι και να έγραφα υπέρ της, ακόμα και τονίζοντας τα μεγάλα της λάθη, διάφοροι τύποι με τσίχλα στο μυαλό θα έσπευδαν, όχι να πουν τη δική τους γνώμη, και να στηρίξοιυν το επιχείρημά τους γιατί θεωρούν καταστροφική την πολιτική της, αλλά στιγματίζοντας με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όσους την εκθειάζουν.

Ακόμα και στην ίδια της την πατρίδα, η νεκρή πιά Μάργκαρετ Θάτσερ αντιμετωπίστηκε με μεγάλο σεβασμό από τους αντιπάλους και επικριτές της. Δεν "άκουσε" τα όσα της σέρνουν οι εδώ επαναστάτες της φακής που, από την μία έχουν πλήρη άγνοια για την βρετανική πολιτική σκηνή, και από την άλλη στερούνται στοιχειώδους πολιτικής ηθικής.

Η ουσία είναι ότι, ακόμα και σε επίπεδο ηγεσίας του λεγόμενου συντηρητικού ή/και νεοφιλελεύθερου χώρου, στον οποίο δεν ανήκω και έχω σημαντικές διαφωνίες και διαφορές, η Ελλάδα δεν ευτύχησε να έχει μία Μάργκαρετ Θάτσερ στο τιμόνι του.

Η Θάστερ ήταν αναφανδόν και αμετακίνητα εναντίον του κρατισμού. Θεωρούσε αστείο να υπάρχει ως και εταιρεία μεταφορών, η περίφημη Πίκφορντς, που να ανήκει στο Δημόσιο και να "¨λειτουργει" από αυτό.

Εννοείται ότι η Πίκφορντς, όπως πολλές άλλες εταιρείες και υπηρεσίες του Δημοσίου, ήταν μονίμως χρεωμένη, χρηματοδοτείτο από τον κρατικό προυπολογισμό, και ήταν ανεπαρκής, ως εταιρεία μεταφορώψν, και πολύ ακριβή για τον πελάτη.

Οι δικοί μας Συντηρητικοί, εδω στην Ελλάδα, ούτε μία σωστη ιδιωτικοποιηση δεν μπόρεσαν να κάνουν. Πούλησαν την Ολυμπιακή, φερ ειπείν, και όντως ο κόσμος σταμάτησε να χρηματοδοτεί την λειοτυργία της, αλλά ακόμα χρηματοδοτεί πολλούς από τους υπαλλήλους της, που κάθονται και παίρνουν μισθό.

Η Θάτσερ αυτά τα έκοβε μαχαίρι. Και δεν σήκωνε κουβέντα. Ποτέ δεν μέτρησε το πολιτικό κόστος. Και γι' αυτό εξελέγη 3 φορές πανηγυρικά από τον λαό. Την ψήφισαν ακόμα και ορκισμένοι οπαδοί του Εργατικού Κόμματος.

Και την έρριξαν, στο τέλος, όχι οι πολίτες, αλλά οι αποτελούντες το  κονκλάβιο του δικού της κόμματος. Που, όχι αδίκως, λέγεται και "κολώνα του βρετανικού κατεστημένου".

Άς ακουσουμε τον Ρον Στιούαρτ στο Maggie May.

 



Για το ΑΕΚάκι μου, τέλος, τι να πω;

Έχασε και από τα Γιάννενα χθες, με κατεβασμένα χέρια.

Δεν είμαι σίγουρος πλέον εάν θέλω να σωθεί.

Το μόνο που με φοβίζει, για να μην αρχίσω να προσεύχομαι να πέσει στην Β' Κατηγορία, είναι ότι και εκεί μπορεί να την πάρει κάποιος νέος ή παλιός επιχειρηματίας-σωτήρας, σε τιμή ευκαιρίας, να αρχίσει πάλι το πλιάτσικο, και να γίνει και ήρωας.

Εάν ξέρει κάποιος τρόπο να μαζευτούμε 10, 20, 100 γνησιοι (όχι ορίτζιναλ, γνησιοι) και καθαροί ΑΕΚτζήδες, και να αναλάβουμε τα ηνία της, είμαι μέσα.

Το τελευταίο μας τραγούδι για σήμερα, δεν χρειάζεται "πάσα".

Ναστε καλά. Ευχομαι να πηγε καλά το πείραμα του blog-radio, έστω σαν προπομπός ενός web-radio που ειναι στα σκαριά. Θα χαρώ να ακουσω τη γνωμη σας, είτε στα comments εδω, ειτε στο μέιλ bavzer@gmail.com.

Καλή μέρα.




 

6 comments:

  1. απο τότε που ξεκίνησες τις εκπομπές στον δίεση (με το θεόφιλο)έγινα φανατικός ακροατής γιατί συμφωνούσα με όσα έλεγες(όχι με όλα αλλά τα περισσότερα)και βασικά με όσα τραγούδια "έπαιζες".Το καλύτερο βέβαια είναι ότι δίνεις πληροφορίες για τα τρούδια που βάζεις (γιατί ήταν πάντα ο καυμός μου στο ραδιόφωνο.Οσο για το ιντερνετικό ραδιόφωνο ελπίζω να αποθηκεύεις κάπου τις εκπομπές για να τις ακούμε και εμείς που δεν μπορούμε (εκτός αν κάνεις εκπομπή απόγευμα).

    Υ.Γ.

    Τo blog-radio εξαιρετικό τα δε μουσικά οπτικοποιημένα τέλεια

    Παναγιώτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Παναγιώτη

      Σε καλωσορίζω σ' αυτό το παράδοξο blog-radio, όπου η φωνη μου δεν ακούγεται, αλλά γράφεται, ενω τα τραγούδια ακούγονται και "β λέπονται". Νασαι σίγουρος ότι στο web-radiο τις ζωντανες εκπομπές θα μπορεις να τις ακους όποια άλλη ωρα θέλεις, και η παρουσίαση των τραγουδιών δεν θα ειναι μόνο εγκυκλοπαιδική!

      Νασαι καλά,
      χρηστος

      Delete
  2. Κυριε Μιχαηλιδη,
    σας ακουω κι εγω απο τοτε στο "Σταθμο" με τον Θεοφιλο,
    και ισως για να γινω πιο συγκεκριμενη ,εκεινη
    που παθιασμενη με τα Διαφανα Κρινα σας ζητουσα
    επιμονα να βαλετε ,οχι τοσο για την ακροαση
    αλλα για να ακουω το πειραγμα του Θεοφιλου και την δικη σας αντιδραση.
    Ειμαι η Γιουλη κι εκτιμω πως μια χαρα "εκπομπη" εγινε
    μεσω blog.
    Και πραγματικα ειναι σαν να ακουγεται και ο ηχος της φωνης.
    Τελικα παντα υπαρχει τροπος φωνης-λογου, οσο και να θελουν
    καποιοι να φιμωνουν.
    Εκτιμω οτι εισαστε ενας δικαιος ορθολογιστης..
    με σωστη αντιληψη(συναδει των δικων μου αποψεων)
    κι αν αυτο ειναι πλεονασμος χαρακτηρισμου..
    δεν με ενδιαφερει...θα ηθελα πολλα περισσοτερα κοσμητικα επιθετα να εκθεσω.

    Θελω να σας στειλω ενα link που αφορα μια αναρτηση που εχω κανει. Ειναι ενα κειμενο του Γιαννη Τριάντη...
    για μια υπεροχη "κατηγορια" σπανιων ανθρωπων...
    των ΜΕΤΑΞΩΤΩΝ.
    Ειμαι βεβαία πως θα σας αρεσει.

    http://agriomeli.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html

    Ευχαριστω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπέρα Γιούλη

      και ευχαριστω που συμμετέχετε σ' αυτό το παράδοξο ... ραδιοφωνικό πείραμα, που σκοπός μου ειναι να μετεξελιχθει σε κανονικό ιντερνετικό ραδιόφωνο, και για το οποίο θα σας ενημερώνω βήμα-βήμα. εννοείται ότι θέλω πολύ και τη δική σας γνώμη, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το ύφος.

      Ηδη, έλαβα σήμερα μόνο, περισσότερα από 80 e-mails, και οι παρατηρήσεις ειναι πολύ χρήσιμες. Η δε ενθάρρυνση να συνεχίσουμε, μου δίνει φτερά.

      Το κείμενο του Γιάννη είναι όντως εξαιρετικό. Χρόνια μοιραστήκαμε το ίδιο γραφείο στην Ελευθεροτυπία. Οσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο όμορφα γλυκαίνει ο καλός μου φίλος.

      Θα τον "κυνηγησω" οπωσδηποτε άμα προχωρήσω σε νέα ραδιοφωνική περιπέτεια στο διαδίκτυο.

      Καλό βραδυ,
      Χρηστος

      Delete
  3. μεχρι προσφατα ελεγα χαλαλι το χαρατσι που πληρωνω για την ερτ γιατι με αποζημιωνει η εκπομπη του Χρηστου Μιχαηλιδη, τωρα τι θα λεω? εχω αρχισει να μη λεω απλα μουτζωνω. Το θεμα ειναι πως τωρα θα σας στερηθει αρκετος κοσμος που δεν εχει πρασβαση στο διαδυκτιο. Αληθεια η θεση του κ. Παπαδημητριου ποια ηταν? Ας τολμησουν οι φωστηρες της ερτ να ρωτησουν τους ακροατες και θα δουν ποσα απιδια πιανει ο σακος τους. Κυριε Μιχαηλιδη μετα τον διεση σας ακολουθησαμε στην ερτ γιατι υπαρχει στις εκπομπες σας ποιοτητα που δυστυχως δεν βρισκουμε γενικοτερα στα μ.μ.ε. Αν μου επιτρεπετε θα ηθελα να σας κανω την εξης προταση για τα καινουρια σας σχεδια, να δωσετε λογο στους νεους σε μια καθημερινη εκπομπη. Καλη επιτυχια.

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα πέρα για πέρα φίλτατε Χρήστο !

    Εμείς ώς γνωστόν συμφωνούμε διαφωνώντας σε πολλά ζητήματα καί αυτό πιστεύω είναι απο τα κέρδη της πραγματικής δημοκρατίας ανάμεσα στους πολιτισμένους ανθρώπους ! ή γνωριμία μας ξεκίνησε απο την εποχή των εκπομπών σου στον σκάι ( 1996 ! ), συνεχίστηκε καί εμπεδόθηκε την περίοδο του περίφημου πρωινού διδύμου με τον φίλο Θεόφιλο Δουμάνη στον υπέροχο ( πρίν γίνει Δίεση ! ) Σταθμό ! καί βέβαια σε όλα τα πρωινά του 3ου !

    Σεβαστή ή επιλογή της Rachel Portman αλλά προσωπικά θα προτιμούσα την Jane Campion Λόγω The Piano σαν γυναίκα συνθέτρια soundtracs , γούστα είναι αυτά !

    Για την αποβιώσασα Maggie θ'αναφέρω αυτό που είπε ό μεγάλος σκηνοθέτης Ken Loach ότι " για να τιμήσουμε την μνήμη της να ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της ! βάζωντας την σε πλειστηριασμό καί δίνωντας την στον φθηνότερο μειοδότη αυτό θα επιθυμούσε καί ή ίδια ! " .

    Τέλος για τον μεγάλο μας...κιτρινόμαυρο καημό , πιστεύω ότι ή π.α.ε. Α.Ε.Κ. έχει πάψει εδώ καί καιρό να έχει επαγγελματική νοοτροπία καί συπεριφέρεται χειρότερα καί απο την χειρότερη ερασιτεχνική ομάδα του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ.Α. ! οπότε κάθε προοπτική είναι δυστυχώς πιθανή !

    Φιλικά καί μ' εκτίμηση.
    Αγγελίδης Θεόδωρος

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...