Sunday, April 28, 2013

Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΑ

TΟ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΟ ρεπορτάζ του BBC για τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην Ελλάδα ήρθε σαν μια απρόσμενη πινελιά στον σημερινό «πίνακα της χώρας μας», που σαν να την είχαμε πολλή ανάγκη. Την ξέρουμε την εικόνα. Οικεία μας είναι. Γέννημα και θρέμμα μας. Μόνο που, όλο και πιο συχνά, την ξεχνάμε. Σε έναν χώρο, στη Πλατεία Συντάγματος, όπου συντελείται και εκφράζεται ένα μέρος του σημερινού δράματος (διαδηλώσεις, επεισόδια, ολονύχτιες συνεδριάσεις της Βουλής, ακόμα και μία αυτοκτονία πέρυσι), οι τσολιάδες μας μοιάζουν σαν η μόνη αξία που στέκεται όρθια, αν και δεν δίστασαν ορισμένα αναρχικά καθάρματα πριν λίγο καιρό να βάλουν φωτιά και στο δικό τους στέγαστρο. Η φρουρά αλλάζει κάθε ώρα, με σεμνή μεγαλοπρέπεια. Ο συμβολισμός της είναι αδιασάλευτος.

 





Ιδού, όμως, και μια φωτογραφία εκπληκτική, που δειχνει ότι όσο καλά εκπαιδευμένος και να είναι ο τσολιάς, όταν αποφασίσει να τον πλαγιοκοπίσει ο πειρασμός, άνθρωπος είναι. Ο συγκεκριμένος δεν σάλεψε ούτε χιλιοστό, αλλά η ψυχή του ξέρει πώς κρατηθηκε! Εγινε μούσκεμα στον ιδρώτα!


 

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...