Tuesday, April 9, 2013

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΟΥΣ!...

Ο συρφετός

Η καινούργια εκπομπή του επανακάμψαντος στον Σκάϊ, Γιώργου Τράγκα, ονομάζεται "Πάρτι Ιδεών". Τίτλος, που θα με προδιέθετε για συναρπαστικές συζητήσεις, εαν οικοδεσπότης δεν ήταν ηταν ο συγκεκριμένος.

Δεν έχω δει την εκπομπή ούτε μια φορά. Ούτε από περιέργεια - δεν χρειάζεται. Και δεν εξεπλάγην όταν ξέσπασε ο ντόρος για την τελευταία εκπομπή του, Κυριακή βράδυ, όπου το "Πάρτι Ιδεών" επέλεξε να το κάνει με έναν συρφετό φασιστών της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους και ο έχων ακράτεια ούρων και φαιάς εγκεφαλικής ουσίας, Χρήστος Παππάς, ο οποίος έκανε τσίσα του στην είσοδο του Mega, και είπε στον Τράγκα, ερωτηθείς σχετικώς, ότι "βεβαίως και θα το ξανάκανα".

Όμως, με περισσότερη ψυχραιμία ομολογώ πως δεν ωφελεί να καταφέρεται κάποιος εναντίον αυτών των θλιβερών ανθρώπων, οι οποίοι χωρίς τον αέρα που τους δίνει η ψηφος μιας διόλου ευκαταφρόνητης, αριθμητικά, μερίδα του πληθυσμού, εκτός από θλιβεροί θα ήταν και "αγνώστου πατρός".

Επίσης, όταν τίθεται στον Παππά, και στον κάθε Παππά, το ..,. δημοσιογραφικό ερώτημα "μετάνοιωσες για τη πράξη σου;", το ενδιαφέρον, δηλαδή το "πάρτι", φεύγει πλέον από τον καλεσμένο, και επικεντρώνεται στον οικοδεσπότη. Ο οποίος, οικοδεσπότης, σε μία τραγική προσπάθειά του, την επόμενη μέρα, να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις του τηλεοπτικού τσίρκου που έστησε, έκανε τα πράγματα χειρότερα, δηλώνοντας ότι πολύ θα ήθελε να ζεί στην εποχή του Στάλιν και του Γκέμπελς, και να τους έπαιρνε συνέντευξη "να βρω τι είχαν στη ψυχή τους όταν έκαναν όλα εκείνα τα αίσχη"! Λες και θα του την άνοιγαν...

Οι εργαζόμενοι στην "Καθημερινή", που όπως κι ο Σκάϊ ανήκει στον Αλαφούζο, έβγαλαν απόψε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Εμείς οι εργαζόμενοι της Καθημερινής αποδοκιμάζουμε έντονα την εκπομπή “Ελεύθερος Σκοπευτής” του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάι” της 7ης Απριλίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν μας αφορούν ούτε οι λόγοι, ούτε τα κίνητρα που ο εν λόγω «συνάδελφος» αποφάσισε να δώσει βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να εκθέσουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι από ανάλογες πρακτικές μας χωρίζει άβυσσος στον τρόπο που δημοσιογραφικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Η συγκεκριμένη εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής, με τον ιδιαίτερα απροκάλυπτο χαρακτήρα της, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί σε πολλά ΜΜΕ. Απαιτείται η ευαισθητοποίηση, συζήτηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου.»

H εφημερίδα LiFo έκανε αυτό το σχόλιο, σε 24 μόλις λέξεις:

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τον Μανδραβέλη γιατί εξέφρασε "νεοφιλελεύθερες απόψεις".

Άκουσε κανείς για καμιά αντίδραση της δημοκρατικής ΕΣΗΕΑ για τη χθεσινή ναζιστική εκπομπή του Τράγκα;

5 comments:

  1. Καλά θα κάνει η ΕΣΗΕΑ αλλά και τα άλλα συνδικαλιστικά σωματεία να περιορισθούν πια αμιγώς στην διεκδίκηση των εργασιακών αιτημάτων των μελών τους. Δεν είναι δουλειά τους να ασκούν πολιτική στον κοινωνικό χώρο (αλλιώς ας γίνουν πολιτικοί φανερά και όχι "ταμπουρωμένοι" υπό την συνδικαλιστική ασυλία).Αρκετά πια γνωρίσαμε αυτού του είδους τον συνδικαλισμό, που ο Ανδρέας χρησιμοποίησε σαν Δούρειο Ίππο για την εξουσία του και πήραν τα μυαλά τους αέρα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Έτσι φτάσαμε ο κάθε συνήθως αμόρφωτος τυχάρπαστος να αφήνει μούσια και να το παίζει τουρκοφάγος στην πλατεία Συντάγματος και τις πέριξ καφετέριες, τάχα μου σαν να μάχεται στα Δερβενάκια, θάλεγα δε και με ενδείξεις ναρκισσίστικου οργασμού όταν βρίσκεται μπροστά στις κάμερες (πάντως, μη ξεχνώντας να φοράει και κάτι σινιέ, μην τον πάρουν για όποιον και όποιον...). Σε τι λάκκο πέσαμε και ποιους πληρώνουμε να μας εκπροσωπούν...

    ReplyDelete
  2. Βεβαίως να συμπληρώσω στο προηγούμενο σχόλιό μου, ότι βεβαίως η ΕΣΗΕΑ πρέπει να παρεμβαίνει και να ρυθμίζει αποκλειστικά μέσα στον οίκο της, όταν κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος γίνονται - φανερά ή συγκεκαλυμμένα - παρεκλίσσεις σε επίπεδα Δημοκρατίας και τήρησης των αρχών του Συντάγματος. Σε τόσο και μόνο υψηλό επίπεδο, αν το αντιλαμβάνονται.

    ReplyDelete
  3. Θά ήθελα να αναφέρω κάτι σχετικό με τον συμπολίτη και λειτουργό της δημοσιογραφίας κ. Τράγκα. Παρακολουθώ το τρέϊλερ της νέας εκπομπής του στον Σκάϊ, όπου με ύφος βλοσυρό και στομφώδες μας απευθύνει το ερώτημα "πόσο είναι το χρέος ; εγώ θα σας ρωτάω κάθε εβδομάδα...". Σαν, εγώ ο γενναίος απευθύνομαι σε σας τα γατάκια να σας ξυπνήσω πια.
    Γιατί μας "απειλείτε", κύριε συμπολίτη και λειτουργέ της δημοσιογραφίας με την αποκάλυψη σε μας το πόπολο μιας τόσο βαριάς αλήθειας; Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε. Ευτυχώς, υπάρχει πλήθος οικονομολόγων και περισσότερο ειδικών που μας έχουν ενημερώσει επαρκώς, ώστε ο μέσος πολίτης να μπορεί να βγάλει ένα συμπέρασμα. Θα έλεγα ότι μας υποτιμά ο τρόπος σας, ο οποίος απευθύνεται περισσότερο στο θυμικό μας παρά στο μυαλό μας και σε καμμία περίπτωση δεν σας έχουμε δώσει το δικαίωμα να μας κουνάτε το δάκτυλο. Εξάλλου, για να το κάνετε αυτό θα έπρεπε να έχετε το ανάλογο ηθικό δικαίωμα και ανάστημα. Πως μπορείτε όμως να το έχετε, όταν επιβιώσατε μέσω μιας εφημερίδας που πούλαγε με μεγάλο ζόρι 1000 φύλλα, αλλά έπαιρνε το μεγαλύτερο ποσοστό της κρατικής διαφήμισης (αυτό - για να σας θυμίσω - επί Κ. Καραμανλή, όχι του Εθνάρχη αλλά του Μπαϊρακταρηάρχη); Θα συμφωνούσατε ότι αυτό είναι διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, φαινόμενο που συνέβαλε σαν πολιτική συμπεριφορά στο τωρινό μας χάλι, και άρα εσείς είστε υπόλογος ως κατάφωρα ευννοηθείς ;
    Κατόπιν αυτών, αγαπητέ συμπολίτη και λειτουργέ της δημοσιογραφίας κύριε Τράγκα, θα έλεγα παρακαλώ αφείστε το "διδακτικό" σας ύφος και ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να ψάξετε για καμμία άλλη δουλειά, όχι για τίποτε άλλο αγαπητέ, αλλά γιατί αποτελεί μέγιστο δείγμα ταρτουφισμού πια η άσκηση αυτού του επαγγέλματος από σας.
    Ένας πολίτης,
    ΚΜ

    ReplyDelete
  4. Η δημοκρατία του ταραμά.

    Κύριε Τράγκα, άργησα να δω το βίντεο της εκπομπής σας. Πάντως, μετά το καλοσώρισμά σας στους σταρ (με ένα "ς" στο τέλος θα ήσασταν πιο σωστός γραμματικά) και την επίκληση του δημοκρατικού δικαιώματός τους να αντιλέγουν οι Χρυσαυγίτες σε όσα σχολιάζονται για αυτούς, δεν άντεξα παρά μέχρι το σημείο της απάντησης στο ερώτημα "γιατί ο ταραμάς". Μέχρι το σημείο που ομόφωνα είχαν πια - μετά την φίμωσή τους από τους άλλους - την δυνατότητα να πουν επιτέλους αυτό που τους έπνιγε, την άποψή τους βρε αδερφέ(είχαν δε και μια υποψία κυνισμού ή μου φάνηκε ;). Ότι, δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε γιατί είναι νηστήσιμος και "κοίτα πως κολλάει"... Παραμείνατε σιωπηλός απέναντι σε αυτά τα μνημειώδη πολιτικά επιχειρήματα. Οπότε, θεώρησα ότι ήταν περιττό να διαθέσω και άλλο χρόνο μου και έτσι δεν ξέρω αν έχασα και κάτι άλλο για τον ταραμά.
    Ίσως κατά τα δικά σας κριτήρια, δεν είμαι αρκετά δημοκράτης. Θα μου επιτρέψετε όμως να σας πω, ότι αυτού του είδους η ανοχή καθορίζει το επίπεδο μιας εκπομπής και χαρακτηρίζει τον οικοδεσπότη της, δηλαδή εσάς. Αφού λοιπόν δεν επαναφέρατε στην τάξη ευθύς αμέσως τους κυρίους σταρς, έπρεπε να προστατέψω την ψυχική μου γαλήνη και από άλλες ενδεχομένως δόσεις της ιδιότυπης αυτής δημοκρατικής έκφρασης απόψεων(π.χ. μπορεί να άκουγα από τι πρέπει να παρασκευάζεται ένα σαπούνι για να είναι πιο αποτελεσματικό).
    Σας ευχαριστώ για το υψηλό επίπεδο πληροφόρησης που μου δώσατε και πάντα τέτοια. Σε σας στηρίζομαι για να μαθαίνω και εγώ τι συμβαίνει στον κόσμο και δεν θέλω να σας χάσω. Βέβαια, δεν συμφωνώ με την άποψη μιας γηραιάς και βασανισμένης γειτόννισάς μου (που της κόψανε 150 € από την σύνταξη) και που σας θαυμάζει και μου είπε "να δεις παιδί μου οπωσδήποτε το βίντεο, θα δεις αυτό το παλληκάρι που λέει ότι η μεγαλύτερη ναζιστική οργάνωση είναι η καγκελλαρία της Γερμανίας. Γεια στο στόμα του παιδί μου". Πάντα αγγίζατε τις ευαίσθητες χορδές των πονεμένων κύριε Τράγκα και είστε αξιέπαινος που τους εκφράζετε.
    ΚΜ

    ReplyDelete
  5. Αν δεν κάνω κατάχρηση, επιτρέψτε μου να συμπληρώσω το εξής (γιατί τίποτε δεν πρέπει να μένει αναπάντητο όταν πρόκειται για τα θεμελιώδη): Άκουσα τον ίδιο τον κ. Χατζηνικολάου (δηλαδή όχι από απομαγνητοφωνημένο κείμενο), πως τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της συγκεκριμένης εκπομπής. Λυπάμαι πολύ που, κύριε Χατζηνικολάου, δεν αντιληφθήκατε - όπως είπατε, παρά δε την εμπειρία σας και το επίπεδό σας - ότι το θέμα δεν είναι τεχνικό, δηλαδή αν στήθηκε σωστά το πάνελ. Λυπάμαι και σας προτείνω να σκεφτείτε - αφού μόνος σας δεν το συλλάβατε - ότι πρέπει η δημοσιογραφία να προβάλει όσους λύνουν τα προβλήματα σε μια δημοκρατία διά του λόγου και όχι με "τελικές λύσεις"... Επίσης λυπάμαι που επιχειρηματολογήσατε υπέρ Τράγκα με την μέθοδο του συμψηφισμού, δηλαδή και οι άλλοι - όσοι τον έκριναν - είχαν μεμπτά σημεία στην πολιτική συμπεριφορά τους, άρα δεν εδικαιούντο διά να ομιλούν... Κύριε Χατζηνικολάου, ο καθένας κρίνεται για τις δικές του πράξεις σε επίπεδο αρχών και όχι συγκρινόμενος με τους άλλους. Αυτά.
    ΚΜ

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...