Sunday, April 7, 2013

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


My offshore company!...

2,5 εκατομμυρια αρχεία επεξεργάστηκε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογραφων (www.icig.org), με την βοήθεια και υποστηριξη έγκυρων μέσων ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο (πχ, Guardian, BBC, Washington Post, Sueddeutsche Zeitung, LEspresso, Τα Νέα, κ.ά), ώστε να χαρτογραφήσει τους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο όπου οι πλούσιοι παρκάρουν τα χρήματά τους.

 (Κατά ειρωνεία, τα περισσότερα από αυτά βρηκαν ωραίο καταφύγιο σε βρετανική αγκαλία (ό,τι πιο κρύο, δηλαδή), και μάλιστα σε … παρθένα! Virgin Islands.)

 
86 ερευνητές δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε αυτήν την γιγαντιαία προσπάθεια, που απλώθηκε σε 46 χώρες.


(Που αποδεικνύει ότι το επάγγελμα αυτό έχει ακόμα πολλούς, άξιους πρεσβευτές).

 
107 off-shore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων βρέθηκαν στη λίστα της icig. Πολλές από αυτές στήθηκαν στη Κύπρο, μέσω ειδικευμένων δικηγορικών γραφείων.

 (Η απόσταση μεταξύ Λεμεσού και Παρθένων Νησων, τελικά, είναι αμελητέα. Όσο διαρκεί η αποστολή ενός e-mail)


50 προσφυγές που έχουν σχέση με την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup για το, περίφημο πια, «κούρεμα της Κύπρου», έχουν κατατεθεί τις τελευταίες μέρες στο Ανώτατο Δικαστηριο  της χώρας.

(Δεν θα εκπλαγώ εάν οι εμπνευστές της κατάλυσης της ανεξαρτησίας των «αδύναμων κρατών» της Ευρώπης δεν θα θελήσουν να «κουρέψουν» και αυτό. Δηλαδή, το Δικαστήριο).
 
 

 56 εκατομμύρια ευρω έφτασαν οι ζημιές των Κυπριακών Αερογραμμών το 2012, φυσιολογική κατάληξη αεροπορικής εταιρείας που (α) προσλάμβανε όποιον ήταν κολλητός του κολλητού, και (β) άπλωνε τα φτερά της εκεί όπου δεν άντεχε να πετάξει.

 

(Τώρα, αναζητούνται μεσσίες να την σώσουν, και στραφήκαμε προς τους Κινέζους πως, γενικά, έχουν όρεξη για επενδύσεις, αλλά κουτόχορτο δεν τρώνε).

 58,4% είναι η ανεργία για τους νέους κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat.

 (Κι όμως τα συνδικαλιστικά παραμάγαζα εξακολουθούν να απαιτούν δουλειά μόνο με συλλογικές συμβάσεις. Που είναι δίκαιο και σωστό, εν καιρώ ειρήνης. Δεν κατάλαβαν ακόμα ότι έχουμε πόλεμο, όμως)


 93% των καταναλωτών στην Ελλάδα έχει περιορίσαει το φαγητό έξω, σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης Καταναλωτών και το Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

(Ζήτω οι καφετέριες, τα γιαουρτάδικα και τα σουβλατζίδικα)
 
 6 χρόνια μετά την είσοδό της στην Ευρωπϊκή Ένωση, η Βουλγαρία παραμένει το φτωχότερο μέλος της. Ο μέσος, μεικτός μηνιαίος μισθός είναι 400 ευρω, και οι συντάξεις το μισό ακριβώς. Σύμφωνα με τελευταία έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο μισός, σχεδόν πληθυσμός της χώρας (που είναι 7,3 εκατομμύρια) ζει στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Και τον περασμένο μήνα, η ανεργία ανέβηκε στο 12%, ο υψηλότερος από το 2005.

(Κουράγιο. Εκεί που είστε, θάρθουμε κι άλλοι…)
 
267,12 δολαρια θα πληρωσεις για να πετάξεις με την Samoa Air από το Φαλεόλο στο Πάγκο Πάγκο (Μη με ρωτάτε που είναι αυτά, ψάξτε τα στο Google), και ζυγίζεις 126 κιλά. 169.6 δολάρια θα σου κοστίσει το εισιτήριο για την ίδια διαδρομή εάν ζυγίζεις 80 κιλά.

Samoa Air είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που καθορίζει την τιμή του εισιτηρίου της από το βάρος του κάθε επιβάτη. Ώχ!)

 

 
12 χρόνια έκρυψε από την ηλικία του ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Ταρίμπο Ουέστ όταν μεταγραφηκε από την γερμανικής Καϊζερσλάουτεν στην Παρτιζάν Βελιγραδίου το 2002. Όπως αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα, τα χαρτιά που προσκόμισε τότε στην Παρτιζάν έδειχναν ότι ηταν 28 ετών, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν 40. Μετά από λίγο καιρό οι Σερβοι ανακάλυψαν την αλήθεια, αλλά επειδή, λέει, έπαιζε πάρα πολύ καλά, έκαναν την πάπια και τον άφησαν να συνεχίσει.

(Μπράβο! Να τελειώνει και αυτός ο μύθος της ηλικίας. Ιδίως στα δικαστηρια, όπου η πρώτη ερώτηση του δικαστη μετα το «όνομα;» είναι «ετών;». Καλά απάντησε μια φορά η αξέχαστη Βλαχοπούλου, «η αιτούσα»!).

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...