Thursday, April 18, 2013

STRAWBERRY FIELDS FOR NEVER


Στην Μανωλάδα της Ηλείας, χθες απόγευμα, τρεις Έλληνες επιστάτες γάζωσαν με τα κυνηγετικά τους όπλα αλλοδαπούς εργάτες που απασχολήθηκαν στα κτήματα Έλληνα εργοδότη, και που πήγαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν κόσμια και ειρηνικά διότι επί μήνες τους είχαν απλήρωτους.

Οι εκατοντάδες αλλοδαποί καλλιεργητές έφτασαν στη τοποθεσία που ήσαν τα χωράφια με τις φράουλες, στο 41ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών για να συναντήσουν τους 3 Έλληνες επιστάτες (21, 27 και 39 ετών), και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα 9 μηνών.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορταζ της "Καθημερινής", ακολούθησε λογομαχία μεταξύ τους, και αμέσως μετα οι επιστάτες πήραν τα όπλα τους και άρχισαν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος. Οι εργάτες έτρεχαν πανικόβλητοι και δέχονταν τα σκάγια πισώπλατα. Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι 8 τραυματίστηκαν σοβαρά, και 20 ελαφρότερα. Νοσηλεύονται σε περιφερειακά νοσοκομεία.Είκοσι από αυτούς μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι σε περιφερειακά νοσοκομεία.

Η ιστοσελίδα του "Βήματος" κάνει λόγο για περίπου 200 αλλοδαπούς εργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.Μιλάει, επίσης, για "αιματηρή συμπλοκή", δεν αναφέρεται σε επιστάτες, αλλά λέει ότι "οι εργάτες ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και τους πυροβόλησαν με καραμπίνες".

Συνελήφθη από την αστυνομία ο 57χρονος εργοδότης των επιστατών, βεβαιώς και τών εργατών. Δεν ήταν παρόων στο περιστατικό, αλλά προφανώς θεωρείται ύποπτος ως ηθικός αυτουργός των "κυνηγών ανθρωπίνων κεφαλών".

Η είδηση, βεβαίως, μεταδίδεται από χθές σε όλο τον κόσμο, με την βαρύτητα που της πρέπει, αλλά και τον συμβολισμό που συνοδεύει μια χώρα που, σε κάθε ευκαιρία κατά τα άλλα, θέλει να υπενθυμίζει στους απ' έξω από που ξεκίνησε ο παγκόσμιος Πολιτισμός...

 

1 comment:

  1. Αίσχος ! Και ας προβληματιστούν αυτοί οι Ελληναράδες που θεωρούν ότι εξ ορισμού είναι ανώτεροι τάχα. Και ότι η συμπεριφορά προς τους αδύναμους δεν δείχνει το καλλιεργημένο ή μη καλλιεργημένο πολιτισμικό τους επίπεδο, αλλά θεωρείται ως άνωθεν δεδομένη ως σωστή. Τώρα όλα τα κόμματα καταδικάζουν τα συμβάντα (μηδέ της Χρυσής Αυγής εξαιρουμένης). Προφανώς οι δράστες δεν είχαν μετέλθει της ελληνικής παιδείας, καίτοι ήσαν Έλληνες πολίτες, είναι δηλαδή ίδιοι με αυτά τα ζώα τους μετανάστες που θέλουν και υπηκοότητα, άσχετα αν είναι καλύτεροι σπουδαστές. Ψυχιατρικά, παιζει δυστυχώς ανάμεσα στον σαδομαζοχισμό και το ανεύθυνο καραγκιοζιλίκι ...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...