Tuesday, April 2, 2013

ΦΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ


Μαλδίβες: Νά λείπει τέτοιος ... παράδεισος!

Είναι δύσκολο να πιστεψει κάποιος αυτήν την ιστορία, αλλά δυστυχως είναι πέρα ως πέρα αληθινή, και νομίζω πως αξίζει κάτι να κάνουμε για να μην ξαναγίνει αληθινή.  

Ένα κορίτσι 15 χρονών από τις Μαλδίβες, που ο πατριός της την βίαζε επί χρόνια και χρόνια, και που δολοφόνησε, αυτός ο πατριός, το παιδί που αυτή γεννησε (το δικό του, εκ βιασμού παιδί), καταδικάστηκε τώρα, το κορίτσι, σε τιμωρία με 100 ραβδισμούς δημόσια. Το δικαστηριο της επέβαλε αυτήν την ποινή με το σκεπτικό, λέει, ότι έκανε σεξ εκτός γάμου, και δεν κατονομάζεται κάν ο βιαστης της!

Ας κάνουμε κάτι, μπορουμε. Εκεί όπου πονάει η κυβέρνηση της χωρας, στον τουρισμό. Μπορεί να πληγει με τη φωνη αντίδρασης εκατομμυρίων ανθρωπων απ’ όλο τον κόσμο. Μπορειτε να πάτε στο παρακάτω link και να υπογράψετε ένα κείμενο που θα απλωθεί σε όλο το διαδίκτυο, με στόχευση στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και sites, ώστε να ξέρει κάποιος αδαής τουρίστας ότι, πηγαίνοντας για ειδυλλιακές διακοπές σ’ αυτό το μέρος, έμμεσα δίνει υποστήριξη σε ένα καθεστώς που τους ανθρώπους, και δη τις γυναίκες, τους έχει σαν αντικείμενα.

Μπορειτε, επίσης, να μπειτε στο site www.avaaz.orgκαι να πάτε εκεί όπου λέει Horror in Paradise, δηλαδή Φρίκη στον Παράδεισο.
 

4 comments:

  1. Καλησπέρα ! εγώ μέσω www.avaaz.org ήδη έδωσα " την απάντηση " που πρέπει σ' αυτόν τον ...επίγειο παράδεισο μόνο για τουρίστες γιατί μόνο άν πονέσουν εκεί που πρέπει , δηλαδή στα έσοδα τους απο τον τουρισμό , μπορεί να στείλουν στον αγύριστο , λέμε τώρα ! τους θρησκευτικούς καί πνευματικούς τους ηγέτες καί ν' αλλάξουν επι το ανθρωπινότερο κάποιες " συνήθειες " , δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο !

    Φιλικά.
    Αγγελίδης Θεόδωρος

    ReplyDelete
  2. Μπράβο Θοδωρή μου. Ήμουν σίγουρος ότι θα ΄σπευδες από τους πρώτους.

    χρ.

    ReplyDelete
  3. Κι εμείς υπογράψαμε, θα βάλω συνδεσμο κι από το δικό μου ιστολόγιο.

    ReplyDelete
  4. Kαι βέβαι και η δικη μου υπογραφή εχει μπεί..ήρθα απο το μπλόγκ της Νικης... να ειστε καλα..

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...