Thursday, April 18, 2013

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ...

Μ' αυτά και μ' εκείνα, μου γράφει ο Δημήτρης στο twitter, βλέπεις πόσο γρήγορα περνάει η ζωή ε; Προτείνω να σταματάμε που και που, να λεμε πως κάτι καταλάβαμε, πριν είν' αργά..

Η Σταυρούλα Κ., ακοράτρια της εκπομπής. Έλειψε για λίγο στο εξωτερικό, και όταν επέστρεψε βρήκε τη δική μου απουσία από το ραδιόφωνο, στεναχωρέθηκε, λέει, και με ρώτησε γιατί. Της εξήγησα. Για τις απεργίις, τις στάσεις εργασίας, την ενόχληση των δημοσιογραφων της ΕΡΤ που επέκρινα την τακτική τους, την τιμωρία μου, την "προσφυγή" μου, μέχρι νεωτέρα, στο ιδιότυπο blog-radio.

Και απαντά σήμερα:

"Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση κι εκφράζω συμπαράσταση απο καρδιάς σε όσους πλήττονται από όσα οι "κρατούντες" απεργάζονται πάντα εις βάρος του καλού και της αλήθειας. Θα αρκεσθούμε -πολλοί σαν κι εμένα- στην ηλεκτρονική επικοινωνία μας, αν και εγώ προσωπικά βρίσκω αρκούντως απρόσωπη αυτή τη μορφή επαφής των ζωντανών ανθρώπων. Καλημέρα κι δύναμη εύχομαι."

Ευχαριστω κα. Σταυρούλα.

Αλλά, επανέρχομαι σ' αυτά που είπε ο Δημήτρης πριν. Διότι όλα ετούτα, και εγω, και οι "συνάδελφοι" στην ΕΡΤ, μπροστά στην μεγάλη εικόνα του κόσμου, όπου η βία κυριαρχεί τόσο που έγινε καθημερινότητα, είμαστε απελπιστικά ασήμαντοι!

Cat Stevens, Wild World

 


Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκα, πολλοί σοβαρά, και άγνωστος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκαν σε νέα έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε 10 λεπτά πριν τις 8 (τοπική ώρα) χθες βράδυ σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντα στη πόλη Waco, στη πολιτεία του Τέξας στην Αμερική.

Δεκάδες κτίρια και σπίτια καταστράφηκαν. Πολλά, είναι ακόμα τυλιγμένα σε φλόγες.Υπάρχει φόβος ότι αρκετοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σ' αυτά, και αγνοείται η τύχη μιας ομάδας πυροσβεστών.

Στην αρχή έγινβε αμέσως η σύνδεση με τις εκρήξεις στη Βοστώνη, αλλά αργά χθες το βράδυ επίσημες πηγές ανέφεραν πως η αμμωνία από το εργοστάσιο λιπασμάτων μπορει να προκάλεσε την έκρηξη. Υπήρχαν περίπου 20 τόννοι μη υγροποιημένης αμμωνίας στο εργοστάσιο.

Πρώτα προκλήθηκε φωτιά, και πυροσβέστες προσπαθούσαν να την σβησουν όταν έγινε η έκηρξη.

Η μη υγροποιημένη, ή άνυδρη αμμωνία, χρησιμοποιείται συχνά ως λίπασμα, και με αυτήν "εμβολιάζεται" το χώμα.

Ακούω πολύ Μπαχ σήμερα. Το καταλάβατε από την προηγούμενη, μοναχική Μικρή Ιστορία.

Εδώ, τώρα, ο Μίσα Μάϊσκι πάζει της Σουίτα για Τσέλλο, αρ.1, σε Σολ.

Καλή ακρόαση, και ίσως τα ξαναπουμε αργότερα. Το blog λειτουργει όλη μέρα (και νύχτα...).
 

2 comments:

  1. ...ελπίζοντας σ' ένα καλύτερο ξημέρωμα...!

    http://youtu.be/OtnN95vff3s

    http://youtu.be/8HCjfpFbfFo

    http://www.youtube.com/watch?v=vftMo1-cfWE

    http://youtu.be/LX0VZh-HfLU

    ReplyDelete
  2. ...ελπίζοντας σ'ένα καλύτερο ξημέρωμα...!

    http://youtu.be/8HCjfpFbfFo

    http://youtu.be/JNdE57Wne9g

    http://youtu.be/vftMo1-cfWE

    http://youtu.be/LX0VZh-HfLU

    ...με εκτίμηση α.μ.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...