Thursday, May 24, 2012

O ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

O αμφιλεγόμενος, διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι, πιστευει ότι θα ήταν προτιμότερο να σχεδιαστεί μία "λελογισμένη έξοδος" της Ελλάδας από την ευρωζώνη αφού, όπως είπε, η οικονομία της χώρας είναι πλέον "δυσλειτουργική".

Ο γνωστός για τις πάντοτε απαισιόδοξες απόψεις του για την παγκόσμια οικονομία, έκανε τα σχόλια αυτά μιλώντας χθές σε οικονομικό φόρουμ στο Καζακστάν. "Τα προβλήματα στην ευρωζώνη είναι αυτήν την στιγμή το πιο ανησυχητικό θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία", είπε. "Είναι σαφές ότι έξη ευρωπαικές χώρες - η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος - έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, με τεράστιο δημόσιο έλλειμα και πολύ χαμηλή οικνομική ανάπτυξη. Ακόμα και η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες του πυρήνα της Ε.Ε. έχουν αρχίσει να επηρρεάζονται, και το μόνο που βλέπω είναι επιδείνωση του προβλήματος".

(Πηγή: Bloomberg και The National)

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...