Thursday, May 10, 2012

Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ" ΑΛΩΝΙ!

Εδώ ο κόσμος καίγεται, πραγματικά, και από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξεδόθη, και μας απεστάλη χθες το ακόλουθο κείμενο:

"Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα  τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνεχάρη τον  Francois Hollande για την νίκη του στις εκλογές και του εξέφρασε τις ευχές του για επιτυχία στο έργο του.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη."

Τι να πει κάποιος, ρε παιδιά; Ειλικρινά, δεν ξέρω πια. Ο "Γιωργάκης". Η "Σοσιαλιστική Διεθνής". Ο τίτλος του "Προέδρου". Το τηλεγράφημα που έστειλε. Τα συγχαρητήρια που έδωσε. Η ευχές που του "εξέφρασε". Οι απόψεις που αντηλλάγησαν.

Λέξεις, προτάσεις, χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Χωρίς λόγο ύπαρξης. Ένα κενό, στο κενό.

Κι' όμως, όλ' αυτά τα αστεία και αχρείαστα, εξακολουθούν και είναι εξάρτημα ενός μηχανισμού που εξακολουθεί να υπάρχει. Ενός μηχανισμού που δημιουργεί και μοιράζει αξιώματα άνευ αντικρύσματος, σε ανθρώπους χωρίς αντίκρυσμα.

Και αυτοί οι άνθρωποι, συνεχίζουν να διεκδικούν σημασία.

Ποιός τους την δίνει, που να πάρει; Να πάω να τον γνωρίσω από κοντά να δώ σε ποιά συνωμοταξία όντος ανήκει, μήπως και καταλάβω κάτι που αδυνατεί τώρα να συλλάβει το μυαλό μου.

Έστειλε ο Γιωργάκης, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (τί κάνει, ανάθεμά τηνε υτή η ... οργάνωση, μπορεί να μου πει κάποιος;), συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας. Άς πάει κάποιος, ρε γαμώτο, στο αλώνινα  να ιδεί αν πράγματι χέστηκε η φοράδα, και να στείλει την είδηση με μέιλ στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μπας και καταλάβουν ότι ο κόσμος άλλαξε...

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...