Thursday, May 17, 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ



Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Κύριε Πρωθυπουργέ, αναλαμβάνετε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι και εσείς, και η κυβέρνηση που θα σχηματίσετε, θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της χώρας αποτελεσματικά. Η επαγγελματική σας διαδρομή, η δημόσια εικόνα σας και το κύρος σας αποτελούν εγγύηση ότι θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Και θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας και είμαι στη διάθεσή σας για να βοηθήσω σε ό,τι χρειάζεται.

Π. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Συμμερίζομαι πλήρως το γεγονός ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες και ότι αναλαμβάνω πράγματι αυτό τον δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο. Η κυβέρνηση αυτή όπως γνωρίζετε είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών, ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση. Συμμερίζομαι όμως πλήρως τα όσα είπατε – ότι πρέπει να επικρατήσουν για το καλό του τόπου συνθήκες ηρεμίας και τάξεως. Και τέλος, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να εξάρω τη συμβολή σας κατά το διάστημα αυτό, όπου με πολύ κόπο και πολλές θυσίες και τεχνογνωσία συμβάλατε με αποφασιστικό τρόπο ώστε να περάσουμε δύσκολα εμπόδια τα οποία βρίσκονταν ενώπιον μας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2012

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...