Wednesday, May 2, 2012

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ

Είναι μήνες που παρακολουθώ ανελλιπώς (με την ίδια μανία, φοβούμαι, που παρακολουθούν και ο τηλεοπτικοί τα νούμερα της AGB), τα στατιστικά στοιχεία που δίνει η Google για την επισκεψιμότητα στο filoftero, καθώς και για τα posts-θέματα που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις. Αφου διευκρινήσω, λοιπόν, ότι οι μετρήσεις δεν αφορούν τα θέματα της πλαινής στήλης (όπου υποψιάζομαι ότι το δημοφιλέστερο ένθετο, αν κρίνω τουλάχιστον από τα e-mail φίλων που λαμβάνω, είναι το "Η Ωραία της Ημέρας", πρέπει να πω ότι με έχει εκπλήξει η μόνιμη, και σχεδόν ταυτόσημη, παρουσία στα πιο δημοφιλή των posts "Οι Δικοί Μου Που Γιορτάζουν", και "Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τους μπλογκερς".

Η έκπληξή μου έγκειται στο γεγονός ότι οι εμφανιζόμενες ως επισκέψεις σε αυτά τα δύο posts (που δεν έχουν καμμία συνάφεια μεταξύ τους), είναι σχεδόν ίδιες σε αριθμό, και "βγαίνουν" σε περίπου ίδιο χρόνο. Δηλαδή, όσοι μπαίνουν στο ένα, μπαίνουν αμέσως και στο άλλο. Εάν δεν έχει, λοιπόν, ενεργοποιηθεί κάποιος μηχανισμός που να "πατάει" και τα δύο, η μόνη άλλη εξήγηση είναι ότι το ίδιο άτομο έχει κάποια προτίμηση-εμμονή στις συγκεκριμένες καταχωρήσεις. Αυτό, ενω θα επρεπε να μην με απασχολεί τόσο, αφού στο κάτω-κάτω καταγράφεται "δυνατή" επισκεψιμότητα, δεν κρύβω ότι με προβληματίζει και, σε έναν βαθμό, με ανησυχεί κιόλας. Όποιος μπορεί να έχει μία λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό (και χωρίς να θέλω να αυξήσω άλλο την επισκεψιμότητα των 2 κομματιών), παρακαλώ να με φωτίσει και μένα. Διότι, εάν πρόκειται για "μηχανική" παρατυπία, θα ήθελα να βρώ τρόπο να την φτιάξω, ώστε ότι εμφανίζεται στα "Δημοφιλή", να είναι όντως τέτοια, και όχι παραπλάνηση.

Ευχαριστώ.
Χρήστος

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...