Monday, May 28, 2012

Φυλλομετρώντας τον Κόσμο (28.05.2012)

Νέα ενότητα από σήμερα, στα πλαίσια πάντα της αρχικής μας ιδέας, να μαζεύουμε απ' όπου βρίσκουμε, ενδιαφέροντα πράγματα. Το "Φυλλομετρώντας τον Κόσμο", είναι το "ενημερωτικό μας ψαχτήρι". Ειδήσεις καλές και κακές. Ενδιαφέρουσες, ελπίζω. Με λίγα λόγια, και αναφορά σε όλες τις πηγές. Καλή ανάγνωση.

*** Ο τίτλος της σημερινής Daily Mail: Κρίση, ποιά κρίση; Πιείτε ακόμα ένα ούζο. Η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη.

Ο Ρικ Ντιούσμπερι, γράφει: "Η Ευρωζώνη δεν στηρίζεται σε οικονομικές αλήθειες, ούτε καν σε πολιτική. Οι ηγέτες της έχουν εμμονή με την συγκέντρωση της εξουσίας. Ακόμα και όταν η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, η κατάσταση θα είναι ίδια με πριν - μία αλυσίδα από χώρες με αξεπέραστα επίπεδα χρέους, και με ψηφοφόρους που ακόμα δεν έχουν ξεσυνηθίσει τους καλούς καιρούς, και που τώρα προσπαθούν με βαριά καρδιά να συνηθίσουν στην ιδέα ότι λιγότερα χρήματα θα χαρίζει πια σ' αυτούς το Κράτος".

*** Το προφίλ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Der Freitag, υπό τον τίτλο: "Είναι επικίνδυνος για την Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας;"

Ο Γιαν Πφάφ, επισημαίνει:

"Όταν επισκέφθηκε πρόσφατα το Βερολίνο, ο Τσίπρας πλησίασε τις κάμερες που τον περίμεναν έξω από την Ράιχσταντ με ένα χαμόγελο λίγο μεγάλο για συνηθισμένο άνθρωπο, αλλά πολύ ελκυστικό για την τηλεοπτική εικόνα. (...) Στην Ελλάδα πολλοί τον θεωρούν ήρωα. Έχει καλό παρουσιαστικό, και οι ψηφοφόροι λατρεύουν την νεανική του γοητεία και τις σταράτες δηλώσεις του. Είναι αυτό που οι Έλληνες ονομάζουν "παλλικάρι". Δεν γονατίζει μπροστά σε κανέναν".

Στην ερώτηση που θέτει ο τίτλος, το άρθρο δεν απαντά. (http://www.presseurop.eu/en/content/article/2057051-alexis-tsirpas-danger-europe)




No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...