Tuesday, May 1, 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ "ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"


Για μία ακόμη φορά ο Γάλλος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων, Ντανιέλ Κον Μπετίτ, τα έβαλε με εκείνη τη μεριά της Ευρώπης, την οποία μάλιστα παραλληλίζει με Ταλιμπάν, που, όπως λέει οδηγεί την Ελλάδα σε αργό θάνατο με τα μέτρα που επιβάλει.

«Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα» δήλωσε σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο βελγικό περιοδικό Moustique, διευκρινίζοντας ότι με τον όρο "Ταλιμπάν" αναφέρεται στους υπέρ-φιλελεύθερους «που επιβάλλουν μέτρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στους κατοίκους». «Τους χαρακτήρισα Ταλιμπάν, διότι έχουν μεγάλη δόση αναισθησίας» πρόσθεσε.

Ερωτήθηκε ο κ. Κον Μπετίτ γιατί υποστηρίζει τόσο θερμά την Ελλάδα, και απάντησε:

«Βρίσκω ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα. Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...