Monday, May 21, 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ


Ένας άνθρωπος με πραγματική αγάπη και όραμα για τον τόπο του, ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, εμπνευστής και δημιουργός του τουριστικού συγκροτήματος Navarino, στην Πύλο Μεσσηνίας, θα ήταν περήφανος όταν θα μα΄θαινε σήμερα πόσα μικρά παιδιά, από την περιοχή, γράφτκαν και φοιτούν στην Ακαδημία του Navarino Golf Club, και ίσως από αυτούς βγουν οι αυριανοί μεγάλοι γκολφέρ της Ελλάδος, γιατί σημερινοί δεν υπάρχουν.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά λειτουργεί στη Costa Navarino το Navarino Golf Academy. Πρόκειται για υποτροφίες γκολφ για παιδιά 8-15 ετών που ζουν στην περιοχή, με στόχο αφενός να δημιουργηθεί μια νέα γενιά πρωταθλητών γκολφ από τη Μεσσηνία και αφετέρου να αναδείξει την περιοχή ως νέο προορισμό γκολφ της Μεσογείου.

Πέρυσι, το ετήσιο πρόγραμμα των 10 υποτροφιών διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή παιδιών που γνώρισαν και αγάπησαν το άθλημα. Κατά τη διάρκεια του έτους, έμαθαν τις τεχνικές του γκολφ, τους κανονισμούς του παιχνιδιού αλλά και για το πώς διεξάγονται τα τουρνουά, δείχνοντας απαράμιλλο ζήλο και ενθουσιασμό για αυτό το νέο άθλημα.

Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με ένα τουρνουά, αναδεικνύοντας παίκτες με πολύ καλές επιδόσεις. Όσα παιδιά συμμετείχαν θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματα που θα τους αναδείξουν σε ικανούς παίκτες. Άμεσος στόχος θα είναι η συμμετοχή σε εθνικές διοργανώσεις καθώς και στο παγκόσμιο τουρνουά 2013 Faldo Series, που διεξάγεται για τους νεαρούς γκόλφερ.

Οσον αφορά την υποδομή της Costa Navarino, αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει τα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course, αναδεικνύεται σε έναν τους καλύτερους διεθνείς προορισμούς γκολφ και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον παικτών, φίλων του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και Μέσων Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.

Οι δοκιμαστικές διαδικασίες για το πρόγραμμα υποτροφιών ξεκίνησαν και η τελική επιλογή θα γίνει 19-20 Μαΐου. Όσα παιδιά 8-15 ετών επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους). Μέσα από αυτήν την αρχική εκπαίδευση, ξεχωρίζουν τα 10 παιδιά με τη μεγαλύτερη κλίση στο άθλημα, στα οποία θα δοθεί πλήρης υποτροφία (μαθήματα και εξοπλισμός) για ένα χρόνο με ετήσια ανανέωση, εφόσον μετά από σχετική αξιολόγηση οι επιδόσεις τους παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Τα μαθήματα θα παραδίδονται Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και πιο εντατικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ: 27230 90200.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...