Tuesday, May 1, 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

800 νεοσύστατες ελληνικές εταιρείες άνοιξαν, τα δύο τελευταία χρόνια, γραφεία και παραρτήματά τους στην γειτονική Βουλγαρία. Άλλες 1500, στο ίδιο διάστημα, έχουν μεταφέρει τα κεντρικά τους γραφεία στην Κύπρο. Άλλοι, περισσότερο τολμηροί επιχειρηματίες, έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Πηγή: Καθημερινή)

80% των Ελλήνων θεωρούν ότι η έλλειψη σταθερότητας στο φορολογικό σύστημα, καθώς και η νομοθεσία στα εργατικά και στις κοινωνικές ασφαλίσεις, είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. 62% των ερωτηθέντων πιστευουν ότι η πολύ υψηλή φορολογία στην Ελλάδα είναι ο παράγοντας που αποτρέπει όσους θέλουν να επενδύσουν επιχειρηματικά στη χώρα μας, γι' αυτό "δραπετεύουν" σε πιο φιλικές, φορολογικά χώρες, όπως είναι η Βουλγαρία και η Κύπρος. (Πηγή: Πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας)

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...