Monday, May 7, 2012

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ...

Την είχαν την κυβέρνηση συνεργασίας, και υπό τις περιστάσεις, που θα ήταν ακόμα καλύτερες εάν την υποστήριζε πιο θερμά ο Αντώνης Σαμαράς, και δεν έκανε την γνωστή κωλοτούμπα ο Καρατζαφέρης, τα πήγε μια χαρά.

(Το "μια χαρά" δεν σημαίνει ότι αδιαφορεί κάποιος για το γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά τη νύφη των Μνημονίων, αλλά όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η σωτηρία της χώρας είναι το πρώτο και υπέρτερο έχει πρόβλημα).

Την είχαν, λοιπόν, την κυβέρνηση. Ο ένας ήθελε εκλογές και, μολονότι ψήφιζε όλα τα μέτρα, τα αποδοκίμαζε ταυτόχρονα. Ο άλλος φοβόταν ότι το "αντιμνημονιακό ρεύμα" θα τον έπνιγε, φόρεσε σωσίβιο και πήδηξε απο το σκάφος. Και ο τρίτος, βλέποντας το αναπόφευκτο των εκλογών, έστηνε κομμαικό μηχανισμό.

Τωρα που πέταξε το πουλάκι, το λησμονούν. Και κάνουν ό,τι μπορουν για να φτιάξουν άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, κάνοντας υποχωρήσεις που πρίν δεν θα διανοούντο καν.

Αυτό είναι ακόμα ένα δείγμα της πολιτικής ανωριμότητας αυτού το τόπου, από την κορυφή ίσαμε τα νύχια.

10 comments:

  1. Τα θέλεις και τα λες ρε μαλάκα ή σου ξεφεύγουν;

    ReplyDelete
  2. "Κλασσική Ελληνίδα Μάνα παίζει με το παιδί της".
    Γι' αυτό όλοι γίνονται Οιδίποδες, αφού η μάνα επιδιώκει να τους δείχνει το μουνί της.

    ReplyDelete
  3. Τσούζει έ; Δεν είναι τίποτα θα το συνηθίσεις γομάρι.

    ReplyDelete
  4. Αυτό ακριβώς!

    [επ! Κι εσύ ήρθες Κύπρο; Φιλιά πολλά από μία ακόμη οικονομική μετανάστρια στη Λεμεσό! :)]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θαθελα πολυ να βρεθούμε. Να ανταλλάξουμε εμπειρίες. Θυμάμαι πάντα την τηλεφωνική μας συνέντευξη στον Δίεση.Το μειλ μου ειναι bsvzer@gmail.com

      Χρ.

      Delete
    2. το mail εν δουλεύει. :)

      "Delivery to the following recipient failed permanently:
      bsvzer@gmail.com"

      Delete
    3. Αχ, συγνωμη. Το σωστό μέιλ είναι bavzer@gmail.com

      Xr.

      Delete
  5. Τα δύο επόμενο σχόλια, κατα παράβαση της αρχής μου να μήν λαμβάνω καθόλου υπ' όψιν μου και να μην προβάλω σχόλια υβριστικά, τα δημοσιεύω μόνο για να καταδείξω (αν και δεν χρειάζεται ούτε αυτό), το μέγεθος, όχι μόνο της αγραμματοσύνης μεγάλης μερίδας του λαού, αλλά και της κακής ανατροφής ανθρώπων σαν τους κάτωθι, με τους οποόυς βεβαίως δεν μπορεί να κάνει κανείς κουβέντα. Οι τύποι αυτοί, ανώνυμοι πάντα, πιθανώς και κουκουλοφόροι, το μόνο που μπορούν είναι να "διαλέγονται" σε επίπεδο γηπέδου. Το "τσούζει, έ;", και το "ρε μαλάκα", δεν είναι απλώς χυδαία συμπεριφορά απολίτιστων στοιχείων, αλλά και μία κραυγαλέα απόδειξη κατάπτωσης μιας μερίδας του λαού που, είμαι βεβαιος, έχει στο παρελθόν ψηφίσει, ή υποστηρίξει, ή δοξάσει, ή παρακαλέσει, εκείνους που σημερα βρίζει.

    Λέω ξανά. Οι εκλογές αυτές, εάν έχουν κάποια θετικά στοιχεία, ένα από αυτά είναι ότι οδηγούν, έστω και μέσα από ένα τοπίο που θυμίζει βούρκο, στην κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Οι εικόνες των τραμπουκων της Χρυσής Αυγής έπεισαν, ελπίζω, έστω και λίγους ανόητους που τους ψήφισαν "για πλάκα", ή "για να ταρακουνηθείτε", όπως και η μέχρι στιγμή στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά (;) του να κυβερνητθεί ο τόπος, αφύπνησαν, ελπίζω, πολλούς, και ισως τους έκαναν να σκεφτούν ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται στα χέρια διαφόρων τύπων, ή στον τσαμπουκά κάποιων κακομαθημένων πλουσιόπαιδων που, δίχως σκέψη, χαρακτηρίζουν αντιπάλους τους ώς "δοσίλογους", και αρνούνται έστω και τηλέφωνο να σηκώσουν.

    Χρ.

    ΥΓ.

    Και καταλήγω. Το μπλογκ αυτό είναι για εγγράμματους και πολιτισμένους ανθρώπους. Οι υπόλοιποι είναι άς πάνε αλλου. Δυστυχώς, ή υπάρξη των χυδαίων οδηγεί και στην όχι ευχάριστη ενεργοποιηση του moderation. Αυτό δα έλειπε, να αφήσουμε τους κάθε μορφής "εγέρθητω" να μπουκάρουν και εδώ...

    ReplyDelete
  6. Δυστυχώς, κύριε Μιχαηλίδη, οι "λίγοι" έφεραν στην εξουσία τους "ελάχιστους".
    Και κάτι ακόμη: για μένα το μήνυμα της κάλπης λέει κάτι απλό (αλλά εξαιρετικά δύσκολο, προφανώς): αξιοποιήστε τις δέκα ημέρες που σας δίνει το Σύνταγμα, στρώστε κάτω τον.... ποπό σας και βγάλτε κυβέρνηση συνεργασίας. Που θα μας κρατήσει στο ευρώ και την ΕΕ και θα διαπραγματευθεί ουσιαστικά τις προβλέψις του μνημονίου.
    Και αυτοί τί έκαναν? Ο πρώτος τους προσκάλεσε από ευγένεια για να συμφωνήσουν σε 20 λεπτά ότι διαφωνούν. Ο δεύτερος ξεκίνησε να φτιάχνει μια κυβέρνηση του βουνού με τους εκτός Βουλής και ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Και ο τρίτος ακούγεται ότι δεν θα απραλάβει καν την εντολή.
    Για τέτοιο σεβασμό στους θεσμούς μιλάμε.... (Ή δεν το ξέραμε ήδη, ότι γι'αυτούς οι θεσμοί απλώς δεν υφίστανται?)
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ReplyDelete
  7. Γιάννης Ν.May 9, 2012 at 6:03 PM

    Επί της ουσίας κ. Μιχαηλίδη έχετε απόλυτο δίκιο για αυτούς που βρίζουν χωρίς αντίλογο και επιχειρήματα. Έχω παρόλα αυτά να σας θέσω δύο ερωτήσεις και να κάνω δύο επισημάνσεις σχετικά με αυτά που γράψατε στην συγκεκριμένη παρέμβαση.
    1η ερώτηση: Πως μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που απευθύνεται σε έναν καθόλα άξιο και καταρτισμένο άνεργο πολίτη αυτής της χώρας ο οποίος είναι θύμα συγκεκριμένων πολιτικών και συμφερόντων και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις, λέγοντάς του ότι έχει πρόβλημα εφόσον δεν καταλαβαίνει ότι επείγει πρωτίστως η διάσωση της χώρας; Εάν θέλετε απαντάτε αλλά όχι με φληναφήματα σας παρακαλώ σαν εγγράμματος που είστε.
    2η ερώτηση: Σας παρακαλώ σαν εγγράμματος και κατά συνέπεια λάτρης του ορθού λόγου (αυτό σημαίνει ότι δεν αποδέχεστε τίποτα χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις) που είστε πείτε μου πως είστε τόσο βέβαιος ότι η κυβέρνηση που είχαμε ήταν η κατάλληλη για να σώσει την πατρίδα από την καταστροφή ενώ η κρίση του ελληνικού λαού θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα; Θέλω παραπομπές σε άρθρα και μελέτες συγκεκριμένων επιστημόνων όλων των τάσεων και ιδεολογιών.
    1η επισήμανση: κ. Μιχαηλίδη έχω και εγώ αιφνιδιαστεί από τη γρήγορη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Δεν πίστευα στη συγκεκριμένη αντίδραση του λαού τώρα. Δυστυχώς για όλους εσάς που λυσσαλέα υποστηρίζετε αλλότρια συμφέροντα και όχι του ελληνικού λαού (φθάσατε στο σημείο να θεωρείτε αξιόπιστη λύση το Μάνο και την Ντόρα και να την προτείνετε κιόλας !!!!!!!!!!!!!!) φθάνει πολύ σύντομα η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξετε τελεσίδικα με ποιον θα πάτε και ποιον θα αφήσετε.
    2η επισήμανση: Κανένας λαός όσο κακομαθημένος, άθλιος, άξεστος και αγράμματος και εάν είναι δεν αυτοκτονεί. Όταν απειλείται η επιβίωση του να είστε σίγουρος ότι θα παλέψει με νύχια και με δόντια. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα νικήσει όπως έκανε πολλές φορές ο ελληνικός λαός.
    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή. Να είστε πάντα καλά.

    Γιάννης Νησσόπουλος
    Δρ. Ηλεκ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Η/Υ ΑΠΘ

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...