Thursday, May 3, 2012

Ο ΜΑΝΟΣ, Η ΝΤΟΡΑ ΚΙ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Σ' ένα από τα πιο πρόσφατα άρθρα του στην εφημερίδα Lifo, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου διατύπωσε την άποψη ότι "αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως η χώρα, είναι μία γερή δόση απελευθέρωσης απ' όλες τις αγκυλώσεις - ένα φιλελεύθερο σοκ".

Και παραθέτω εδώ, επειδή το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, και συμφωνώ μαζί του, το απόσπασμα του άρθρου στο οποίο εξηγεί ποιοί είναι αυτοί οι φιλελεύθεροι-μεταρρυθμιστές στην Ελλάδα;

"Δύο ταλαντούχοι πολιτικοί, που όμως έχουν μικρές ελπίδες να βρεθούν στην Βουλή. Ο Στέφανος Μάνος (ο ευφυέστερος και πιο δημιουργικός - γνώμη μου) και η Ντόρα Μπακογιάννη, επίσης


ευφυής και ικανή. Για διαφορετικούς λόγους, αμφότεροι μη δημοφιλείς. Κι ένα νέο πρόσωπο, ο Θάνος Τζήμερος, με όλα τα προσόντα ενός χαρισματικού αρχηγού. Δεν τον γνώριζα. Τον παρακολουθώ, όμως, από τότε που ίδρυσε το κόμμα Δημιουργία Ξανά! (ψάξτε το στο διαδίκτυο) και με έχει εντυπωσιάσει. Τόσους μήνες τώρα, άψογος και στη σκέψη και στην παρουσία. Τι χρειάζονται; Ένα νέο, ενιαίο σχήμα, συστράτευση μεταρρυθμιστών και από άλλες παρατάξεις (πχ Τάσος Γιαννίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος) και ίσως έναν πιο χαρισματικό αρχηγό. Αν κατέβουν διασπασμένοι, δεν θα δουν Βουλή και η χώρα θα πέσει στα νύχια των άκρων. Αλλιώς θα μπορούσαν να γίνουν ο τρίτος σύμμαχος μιας συγκυβέρνησης και καταλύτης για μεταρρυθμίσεις. Ας ξεπεράσουν τους εγωισμούς και τις μικρότητες!"

Αυτά έγραφε, λοιπόν, ο Νίκος Δήμου στο φύλλο της 5ης Απριλίου 2012. Δυστυχώς, φτάσαμε τώρα στο παρά 5 τών εκλογών, και φαίνεται πως τα τρία αυτά αξιόλογα κόμματα, που δεν κατάφεραν να συνεργαστούν θα δώσουν σκληρή και δύσκολη μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή. Μπορεί να μήν τα καταφέρει κανένα από αυτά. Μακάρι να τα καταφέρει ένα έστω. Ευχής έργον θα ήταν εάν έμπαιναν και τα τρία. Διότι είναι κρίμα (για να μην πω ξεφτίλα), να είναι στη Βουλή των Ελλήνων ο Καμμένος, ο Καρατζαφέρης, ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, και πολλοί άλλοι επικίνδυνοι και τυχάρπαστοι σαν κι αυτούς, και να μείνει απ' έξω ο Μάνος, η Ντόρα, ο Τζίμερος, ο Βερέμης, ο Δοξιάδης, και πολλοί άλλοι ικανοί και συνετοί άνθρωποι.

Αλλά, τί να κάνουμε; Εκλογές είναι αυτές. Και εάν καταλήξουμε να έχουμε Βουλή τέτοια, που να δυσκολεύεσαι να μην την πείς μπορντέλο, δεν πειράζει. Εικόνα του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας θάναι, τουλάχιστον!

3 comments:

  1. Συμφωνώ και προσθέτω το Βασίλη Λεβέντη στα αξιόλογα πρόσωπα

    ReplyDelete
  2. μου εξηγει καποιος τι εννοει εδω;
    "Τι χρειάζονται; Ένα νέο, ενιαίο σχήμα, συστράτευση μεταρρυθμιστών και από άλλες παρατάξεις (πχ Τάσος Γιαννίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος) και ίσως έναν πιο χαρισματικό αρχηγό."

    Ποιος χρειαζεται έναν ΠΙΟ χαρισματικο αρχηγο..?

    ReplyDelete
  3. Δυστυχώς ο κ. Δήμου επαληθεύθηκε.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...