Friday, March 22, 2013

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Ανοικτή επιστολή προς τους Κύπριους βουλευτές από τον κ. Μιχάλη Παπαπέτρου, ιδρυτή του κόμματος του ΑΔΗΣΟΚ, από βουλευτές που αποκόπηκαν από το σοβιετικού τύπου κόμμα του ΑΚΕΛ, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Γλαύκου Κληρίδη (του τελευταίου, και ίσως του μόνου σοβαρού Προέδρου που ειχε η Κύπρος), ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς στο νησί που δεν έχει παραδοθεί στη παράνοια:


Εδώ και μέρες γινόμαστε μάρτυρες του τελευταίου σταδίου της κατάρρευσης και της αλβανοποίησης της Κύπρου. Αντί σοβαρές φωνές, αντί μελετημένες και ριζοσπαστικές κινήσεις, παρατηρούμε ένα στρατό ανεύθυνων και αυτόκλητων «σωτήρων» να παρελαύνουν από τα κανάλια εκφέροντας κάθε είδους ανοησία και, παριστάνοντας τους ειδικούς, να σπρώχνουν την Κύπρο πιο γρήγορα στον κρεμμό. Άλλοι γιατί είναι θυμωμένοι γιατί δεν τοποθετήθηκαν σε κάποια θέση και άλλοι, μέσα από το χάος, για να «αγοράσουν» δημοσιότητα και ρόλο, που θα τον εξαργυρώσουν στο μέλλον. Φτάνει πια. Φτάνει πια με τους άσχετους που δεν σκέφτονται τίποτε παρά την προσωπική τους προβολή.

Η Βουλή προχθές, εν τη σοφία της, απέρριψε, χωρίς ούτε μια θετική ψήφο, το νομοσχέδιο για κούρεμα. Ακόμα και οι πιο έντονοι επικριτές αυτής της απόφασης, δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι η απόρριψη ήταν ένα άλμα στο κενό και ότι δεν υπήρχε ούτε υπόνοια για Σχέδιο Β στο μυαλό τους. Τώρα, 48 ώρες μετά, αντί κουρέματος 6,75% και 9,9%, όσοι έχουν λεφτά στην Λαϊκή πάνω από €100,000 τα χάνουν πλήρως. Όλα.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι φουστανέλλες και τα ηρωικά ΟΧΙ, μας οδήγησαν σε απείρως χειρότερα δεδομένα και μάλιστα μόλις σε δύο μέρες. Τώρα που οι ψευδαισθήσεις για τους αυτόκλητους «σωτήρες» έχουν κονιορτοποιηθεί, ένας είναι ο δρόμος, χωρίς κόμπλεξ και χωρίς ψευδοεγωισμούς. Να επιστρέψουμε αμέσως στο αρχικό κούρεμα που εκ των πραγμάτων αποτελεί την πιο ανώδυνη λύση και που μας παρέχει ανάσα για μερικούς μήνες να προβούμε σε διορθωτικές κινήσεις.

Τώρα πια τα ψέματα τέλειωσαν. Η ψήφος του κάθε βουλευτή ξεχωριστά σώζει ή καταστρέφει την Κύπρο. Άλλοθι δεν θα υπάρξει για κανένα. Όλοι τώρα ξέρουν. Και αν αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων η ετυμηγορία της ιστορίας και του λαού θα είναι αμείλικτη.

1 comment:

  1. Aχ πόσο δίκιο έχει ο Παπαπέτρου. Κι εγώ, όπως έγραψα και σε πρόσφατη ανάρτηση μου, δεν ένιωσα καμιά περηφάνια με το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής. Μόνο βαθιά ανησυχία. Και στο κάτω κάτω από πού ως πού είναι καλύτερο το "κούρσεμα" των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το "κούρεμα" των μεγαλοκαταθετών? Μη τρελλαθούμε εντελώς πια σ' αυτό το πολύπαθο νησί.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...