Thursday, March 14, 2013

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΧΟΛΗ...



ΚΑΠΝΟΣ, λοιπόν, εβγήκε από την καμινάδα του Βατικανού προψές κατά τις 8, και αμέσως μάθαμε ότι εξελέγη ο πρώτος Πάππας στην εποχή των tweets. Το όνομα αυτού Φρανκίσκος, εθνικότης Αργεντίνος, και την ίδια εκείνη στιγμή έχασε κάθε ίχνος προσωπικής ζωής, αφού αμέσως μετά την εκλογή του μάθαμε από κάποιο κελάδημα ότι έχει μόνο έναν πνεύμονα. Μάθαμε, ακόμα, ότι «έχει αγέλαστο πρόσωπο», παρόλα αυτά όμως «είναι καλοσυνάτος άνθρωπος», απλός, ταπεινός, ταξιδεύει πάντα οικονομική θέση στο αεροπλάνο, και εντός πόλεως, όσο ήταν τουλάχιστον στο Μπουένος Άιρες ως Καρδινάλιος Αργεντινής, χρησιμοποιούσε το μετρό και άλλα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας. Τώρα, θα μπεί αναγκαστικά σ’ εκείνο το άθλιο παπικό γυάλινο playmobil!

ΟΜΩΣ, εκείνο που μου έκανε εντύπωση περιδιαβαίνοντας το Διαδίκτυο και διαβάζοντας διάφορα σχόλια δικών μας, Κυπρίων και Ελλαδιτών, για την εκλογή του Πάπα, ήταν το πόσο απαξιωτικοί ήταν οι περισσότεροι για τον κόσμο που μαζεύτηκε στη Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρωμη, για να δουν τον νέο Ποντίφηκα να βγαίνει στο μπαλκόνι του Βατικανού, και να τον ακούσουν να τους λέει δύο λόγια. Ήταν πολύ σκληρά τα σχόλιά τους, μέχρι και σε σημείο απρέπειας, θα έλεγα. Δεν αποκλείω, όμως,  αρκετοί από αυτούς που κρίνουν τόσο εύκολα την πίστη και την συμπεριφορά άλλων ανθρώπων, να ήταν ανάμεσα στις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων χριστιανών που κατέβηκαν στο Σύνταγμα διαδηλώνοντας υπέρ της αναγραφής της θρησκείας μας στις ταυτότητες, ανάμεσα σ’ εκείνους που σταυροκοπιούνταν και χτύπαγαν καμπάνες όταν εξελέγη πρόεδρος της Αμερικής ο Κάρτερ νομίζοντας ότι λύθηκε το Κυπριακό, ή ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες που πλημμύρισαν πριν από χρόνια το Πασαλιμάνι στον Πειραιά για να υποδεχτούν ως μεσσία στον Ολυμπιακό, τον Γιώργο Κωσκοτά που τους έφερε τον Ούγγρο ποδοσφαιριστή Ντέταρι.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...