Sunday, March 10, 2013

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ (ΟΧΙ ΠΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ) ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ MEGA


Στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο παρουσιαστής Νίκος Στραβελάκης, προλόγισε με τα ακόλουθα λόγια ένα θέμα:

"Αφου η Ανγκελα Μέρκελ επέβαλε λιτότητα σε άλλους λαούς της Ευρώπης, η ίδια έδωσε αύξηση μισθών σε εκατομύρια εργαζόμενους στο γερμανικό δημόσιο".

Κατ' αρχάς, το "επέβαλε λιτότητα σε άλλους λαούς της Ευρώπης", ΔΕΝ είναι είδηση, αλλά σχόλιο.

Δεύτερον: Όντως έδωσε αύξηση στους εργαζομένους σε τομείς του Δημοσίου. Αλλά, η είδηση που ΔΕΝ ειπώθηκε από το Mega, είναι ότι εδω και 10 χρόνια έχει επιβληθεί αυστηρότατη λιτότητα στους Γερμανούς εργαζομένους, ώστε να εξισσορροπήσει οικονομικά η χώρα τους από την "απορρόφηση" της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, και στο διάστημα αυτό ΟΛΟΙ οι μισθοί έχουν παγώσει, και ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος στο Δημόσιο δεν έχει πάρει ούτε ένα σεντ αύξησης. Γιατροί ολων των βαθμίδων σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομείο. Δάσκαλοι, καθηγητές, σε σχολεία και πανεπιστήμια. Εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι, εργάστηκαν σκληρά, όχι χωρίς διαμαρτυρίες αλλά πολιτισμένα, για να βγεί η χώρα τους από ένα δύσκολο οικονομικό στρίμωγμα, και τώρα θα απολαύσουν, για πρώτη φορά, μία μικρή αύξηση 5-6%.

Με άλλα λόγια, προτού αποφασίσει η Μέρκελ (κατά το Μega) να κάνει την κακή στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και να τους κόψει τους μισθούς τους, άς δεχτούμε τουλάχιστον (για να μην την δαιμονοποιήσουμε την γυναίκα κατά το ήμισυ!) ότι πρώτα έκανε την κακή στους δικούς της συμπολίτες.

Τέτοια ενημέρωση θέλουμε όμως;

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...