Tuesday, March 5, 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ




http://bcove.me/t7q6a9yb

Πατήστε αυτό το link. Οκτώ λεπτά "Χρυσής Αυγής"! Εικόνες ατόφιες, που αποτυπώθηκαν από κάμερα Έλληνα, και μεταδόθηκαν από το Channel 4 της αγγλικής τηλεόρασης.

Προσέξετε την ειρωνία, το χυδαίο καλαμπούρι ένος τύπου με γυαλιά ηλίου - κλασσικός γκόμενος και ψευτοπατριώτης. Τραμπούκος, αγράμματος, άξεστος. Και τώρα, εξουσιαστικός!

Ακούστε πως μιλάνε και πως ταπεινώνουν τους ανθρωπους που δεν φέρουν την ελληνική ιθαγένεια. Τους ξένους. Που τους φοβούνται περισσότερο απ' όσο τους απεχθάνονται. Γιατί αναπνέουν, λένε, τον δικό μας αέρα. Πίνουν το δικό μας νερό. Τρωνε το δικό μας ψωμί.

Τον αέρα, που εμείς έχουμε μολύνει.
Το νερό, που δεν μπορεί να ξεπλύνει καμμία βρωμιά μας πλέον.
Το ψωμί, που βάζουμε άλλους να δουλέψουν για να το βγάλουμε.



Προσέξτε τα "Κρυφά Σχολειά" της φασιστικής αυτής οργάνωσης.
Παρακολουθήστε, εάν μπορείτε, την ... ανάλυση ενός αγράμματου, για τον χαιρετισμό της "Χ.Α", σε αντιπαραβολή με τον ναζιστικό και τον δωρικό.

Ακούστε τις 2 γυναικες στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, τι βλακείες λένε για τους Ελληνες που ήταν, και είναι ακόμα, μετανάστες σε άλλες χώρες. Παρατηρήστε την όψη και το βλέμμα τους. Δείτε, σε ... υψηλή ανάλυση, το "πρόσωπο του τέρατος" όπως έλεγε ο Χατζιδάκις. Δείτε ποιοί ψηφίσουν αυτό το τέρας.

Δεν θα μιλήσω για τις άλλες κοινωνικές τάξεις. Θα μιλήσω για μας, τους δημοσιογραφους. Που κατεβαίνουμε σε απεργίες διεκδικώντας πολλά και διάφορα, ενω για αυτό το φαινόμενο (που είναι στίγμα και ντροπή για τη χώρα μας), αντί να φωνάζουμε κάθε μέρα, αδιάκοπα, και να αποκαλύπτουμε το πόσο επικίνδυνο είναι για την, έτσι κι αλλιώς καταπληγωμένη Δημοκρατία μας, αυτό το "ακραίο πολιτικό φαινόμενο".

Απροκάλυπτα λέω: Δεν μπορείς, κύριε, να απεργείς ζητώντας ανανέωση των όποιων συμβάσεών σου, όταν γύρω σου, δίπλα σου, μεγαλώνει αυτό το τέρας. Η δουλειά σου είναι στον δρόμο - και το λέω και για τον εαυτό μου, άν και δεν ειναι λίγα τα ρεπορτάζ που ε΄χω κάνει από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, και δεν κρύβω (διότι δεν είμαι και κανένας παλλικαράς) ότι όποτε πάω εκεί, ναί φοβάμαι.

Και δεν υπάρχει εδω "έτερον-εκάτερον". Διότι και εάν ακόμα ευωδοθούν οι αγωνες μας (που πολύ το αμφιβάλω, διότι είμαστε εκτόςε τόπου και χρόνου), και δεν φύγει ούτε ένας από το Δημόσιο, και δεν ανανεωθεί καμμία σύμβαση, κλπ, κλπ, όλα αυτά θα είναι άνευ σημασίας εάν η Χρυσή Αυγή πάρει αύριο-μεθαύριο ένα ποσοστό που, στην ουσία, θα την βάζει όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και μέσα στα σπίτια μας.

Η εικόνα τών μικρών παιδιών που στρατεύονται από τους φασίστες της "Χ.Α", δεν μπορεί να μας ταρακουνά λιγότερο απ' ότι φαίνεται πως μας ταρακουνά η αντιμνημονιακή μας αγωνιστικότης!

Δεν μπορεί...

1 comment:

  1. Χρήστο την καλημέρα μου...
    Φασισμός=Πολιτισμός των μικρομεσαίων....είχε δίκιο νομίζω ο μακαρίτης ο Β.Ραφαηιλίδης...!
    Μικρομεσαίους..εννούσε ο μακαρίτης αυτούς που μισούν ..και τη χαμηλή τάξη..γιατί δεν θέλουν να γίνουν φτωχοί..αλλά και αυτούς που μισούν την πλούσια τάξη..γιατί δεν τους αφήνει να γίνουν πλούσιοι...πάνω σ'αυτούς έχτισε και ο Μουσολίνι ..και ο Χίτλερ..την ιδεολογία του μίσους...!

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...