Tuesday, January 1, 2013

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Η Συνταγή του καλού μου φίλου ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ, που σήμερα γιορτάζει κιόλας και του εύχομαι πάντοτε ναχει τη γλύκα αυτής της συνταγης του, είναι ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ". Η βασική συνταγη, λέει, είναι του Παρλιάρου, αλλά όπως κάνουν όλοι οι καλοί μάγειροι, και ο Βασίλης ΕΙΝΑΙ τέτοιος, την "πείραξε" και, κατα τη γνώμη μου, την καλυτέρεψε. Ιδού λοιπόν, κατ' αρχάς τα υλικά:


  • 600 γρ. νερό
  • 600 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ½ κλωναράκι βανίλιας η μισό κυλινδράκι σκόνη βανίλια
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο (ανίς)
  • 1 γαρύφαλλο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (κανέλα, δάφνη, γλυκάνισο, βανίλια )και τα βράζουμε για 1 λεπτό (να διαλυθεί η ζάχαρη). Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στα έξη, καθαρίζουμε τα σπόρια με μικρό μαχαιράκι, αφήνουμε το φλούδι ! Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, να πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε σκεπασμένη μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 170οC για 3 ώρες. Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν (εννοείται !)

1 comment:

  1. Καλή χρονιά σας εύχομαι.
    Μιας και μιλάτε για ιστορίες αν θέλετε διαβάστε και μια δική μου
    http://larissa-town.blogspot.gr/2011/12/blog-post_10.html
    Αν σας αρέσει και θέλετε αναδημοσιεύστε την .

    Ακούω καθημερινά στην εκπομπή σας από τη δουλειά μου όποτε είναι εφικτό, παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων μου.
    Από τις καλύτερες εκπομπές τα τελευταία χρόνια.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...