Tuesday, January 1, 2013

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Η Συνταγή του καλού μου φίλου ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ, που σήμερα γιορτάζει κιόλας και του εύχομαι πάντοτε ναχει τη γλύκα αυτής της συνταγης του, είναι ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ". Η βασική συνταγη, λέει, είναι του Παρλιάρου, αλλά όπως κάνουν όλοι οι καλοί μάγειροι, και ο Βασίλης ΕΙΝΑΙ τέτοιος, την "πείραξε" και, κατα τη γνώμη μου, την καλυτέρεψε. Ιδού λοιπόν, κατ' αρχάς τα υλικά:


  • 600 γρ. νερό
  • 600 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ½ κλωναράκι βανίλιας η μισό κυλινδράκι σκόνη βανίλια
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο (ανίς)
  • 1 γαρύφαλλο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (κανέλα, δάφνη, γλυκάνισο, βανίλια )και τα βράζουμε για 1 λεπτό (να διαλυθεί η ζάχαρη). Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στα έξη, καθαρίζουμε τα σπόρια με μικρό μαχαιράκι, αφήνουμε το φλούδι ! Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, να πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε σκεπασμένη μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 170οC για 3 ώρες. Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν (εννοείται !)

1 comment:

  1. Καλή χρονιά σας εύχομαι.
    Μιας και μιλάτε για ιστορίες αν θέλετε διαβάστε και μια δική μου
    http://larissa-town.blogspot.gr/2011/12/blog-post_10.html
    Αν σας αρέσει και θέλετε αναδημοσιεύστε την .

    Ακούω καθημερινά στην εκπομπή σας από τη δουλειά μου όποτε είναι εφικτό, παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων μου.
    Από τις καλύτερες εκπομπές τα τελευταία χρόνια.

    ReplyDelete

Έκλαιγα όλη νύχτα!...

  ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Από έναν δάσκαλο, που πριν από αρκετούς μήνες μου έστειλε ένα μέϊλ.   Δεν θέλω να πω το όνομά του, γιατί ζούμε μέρες αδ...