Sunday, March 24, 2013

ΠΙΕΤΡΟ ΜΕΝΕΑ: Η τελευταία κούρσα


Πολλοί πρωταθλητές από διάφορα σπορ, φίλοι και οι ιταλικές Αρχές παραβρέθηκαν το Σάββατο 23 του μηνός, μαζί με τους οικείους και τους συγγενείς του εκλιπόντος στο τελευταίο «αντίο» στον Πιέτρο Μενέα, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σεμνούς αθλητές στους δρόμους ταχύτητας όλων των εποχών, που πέθανε την Πέμπτη 21 Μαρτίου, σε ηλικία 60 ετών.

«Εις το επανειδείν για να γιορτάσουμε τη νίκη σου στη γραμμή τερματισμού του ουρανού», έγραφε η κάρτα και με αυτόν τον τρόπο και μαζί με ένα μεγάλο χειροκρότημα υποδέχτηκαν το φέρετρο του Πιέτρο Μενέα, στη ρωμαϊκή βασιλική εκκλησία της Σάντα Σαμπίνα. «Έκανες ακόμη πιο μεγάλη την Ιστορία της Ιταλίας», είπε στην ομιλία του ο πατέρας Αντόνιο Τρούντα, ο οποίος χοροστάτησε στην κηδεία.

Ο Μενέα ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980 ενώ στο ίδιο άθλημα το 1979 κατά την διάρκεια της Πανεπιστημιάδας στην πόλη του Μεξικού έκανε επίδοση 19,72 που ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ για 17 ολόκληρα χρόνια και παραμένει μέχρι σήμερα σαν πανευρωπαικό ρεκόρ.

Οπως μας υπενθιμίζει ο καλός φίλος, και με μνήμες ζωντανές από εκείνα τα ωραία χρόνια, Θεοδωρής Αγγελίδης, εκτός από μεγάλος αθλητής ό εκλιπών είχε σπουδάσει νομικά ( είχε ασκήσει την δικηγορία ) , πολιτικές επιστήμες και φυσική αγωγή , είχε επίσης διατελέσει και ευρωβουλευτής!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...