Friday, July 15, 2011

Θεϊκή άρια...

Το περίφημο "Marietta's Lied" (Τραγούδι της Μαριέττας), από την όπερα Die tote Stadt (Η Νεκρή Πόλη) του Erich Korngold, που ακούμε εδώ, τώρα, από την σπουδαία Σουηδή μετσοσοπράνο Anne Sophie Von Otter, είναι μία από τις ωραιότερες άριες του 20ου αιώνα, κατ' άλλους όλων των εποχών.

5 comments:

  1. Δεν περίμενα με τίποτα αυτήν την φωτογραφία...με τον φραπέ...και το σχόλιο σας!Αν δεν αγαπάτε τον ...φραπέ...τότε δεν αγαπάτε...και τη Θεσ/νίκη!!!Σας θυμίζω ότι ο φραπέ είναι ελληνική εφεύρεση..και δή Θεσσαλονικιώτικη!!(Ο μπαρμαν Δ.Βακόνδιος τον εφεύρε στη Δ.Εκθεση ...στη δεκαετία του..50)Εκτός και αν θεωρείτε ότι η Θεσ/νίκη δεν είναι Ελλάδα!!!Οπως και κάποιοι ...πιο..."Ελληνες" εκεί....χάμω!Να διοργανώστε και φεστιβάλ "ελληνικότητας"..για να δούμε ποιος αγαπάει...τελικά ..αυτή τη χώρα!

    ReplyDelete
  2. ...αχ κύριε Μιχαηλίδη, τι "ακούτε" κι εσείς αλλά κι εμείς μαζί! Άκου όποιος δεν αγαπάει τον φραπέ δεν αγαπάει τη Θεσσαλονίκη! ...και μάλιστα ως σχόλιο κάτω από αυτή τη μουσική...

    ReplyDelete
  3. Τι να ποω κι εγω Εκτωρα για το περί Θεσσαλονίκης σχόλιό σου; Μάλλον δεν κατάλαβες καλά το δικό μου, δεικτικό σχόλιο περί φραπέ. Θα προσπαθήσω ξανα να σου πω ότι η Ελλάδα που με στενοχωρεί, ειναι η Ελλάδα του φραπέ - ούτε ο Έλλην εφευρέτης του (αν και θα προτιμούσα να είχαμε άλλες εφευρέσεις να επιδείξουμε), ούτε βεβαίως οι Θεσσαλονικείς, για όποιον λόγο και αν υπονοείς. Η Ελλάδα του "χαλαρά", του "έλα μωρέ τώρα", και του "όχι, θα κάτσω να σκάσω". Τωρα, εάν σε αυτήν την Ελλάδα βλέπεις κάτι, ή κάποιους γνώριμους, ε τότε ναί. Τους κατατάσσω και αυτούς στους "φραπέδες" που αντιπαθώ. Τα περί εάν θεωρώ την Θ'νίκη άλλη Ελλάδα, ρε Εκτωρα, ούτε απάντησης δεν αξίζει αυτή σου η παρατήρηση. Μάλλον ανάποδα διάβασες τη σκέψη μου. Αν τη διάβασες κάν.

    Χρηστος

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ Εκτωρα,
    Αντίθετα με τον ισχυρισμό σου ότι "εμείς οι χάμω δεν θεωρούμε ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι Ελλάδα" επίτρεψε την αυτο-εξαίρεσή μου.

    Ο Παοκτζής από τον Πειραιά!

    ReplyDelete
  5. Σας θυμίζω κ.Μιχαηλίδη ότι ...μία εικόνα....χίλιες λέξεις..Η εικόνα του φραπέ...μου θυμίζει την ..πόλη μου..στραβή κουτσή...αλλά την ΠΟΛΗ μου!!Και να είστε σίγουρος ότι η...Ελλάδα δεν κινδυνεύει από...ένα φραπεδάκι...που κι'αυτό-ως απόλαυση το ...χρυσοπληρώνουμε.Κινδυνεύει από μερικούς ανθρώπους-θέλω να πιστεύω ότι δεν είστε από αυτούς-που στο όνομα της αγάπης τους για την πατρίδα θησαυρίζουν εις βάρος άλλων Ελλήνων που..στο κάτω κάτω της γραφής αγαπούν την πατρίδα τους με πιο απλούς τρόπους!Η εικόνα του φραπέ λοιπόν δεν μου προκαλεί αντιπάθεια..για την χώρα μου!!!Ούτε ο Ελληνας που πίνει έναν..φραπέ!Αντίθετα εξοργίζομαι με ανθρώπους που οι εικόνες δεν τους λένε τίποτα!!Μην ξεχνάτε ότι πριν από τον ..Λόγο ..ο άνθρωπος δεχόταν ως ...ερεθίσματα στα ..αισθητήρια όργανα του ..εικόνες.Οσο για την σκέψη σας ..τη διάβασα..αλλά...ομολογώ ότι δεν ταιριάζει απόλυτα με την εικόνα που δημοσιεύετε!!!
    Καλή σας μέρα.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...