Thursday, July 14, 2011

Δημητράκη, μάζεψέ τον!

Ο γιος του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, στέλεχος της νεολαίας του κόμματος ΕΔΟΝ, σε ανάρτησή του στο facebook, σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας για να εκδηλώσουν την οργή τους για την εγκληματική, όπως λένε, αμέλεια της κυβέρνησης στο θέμα της τρομακτικής έκρηξης στη ναυτική βαση στο Ζύγι, ανέφερε τα εξής: «Κατέλυσαν τη δημοκρατία και εισέβαλαν στο προεδρικό μία φορά το 1974! Σήμερα είναι η επομένη φορά από τότε που οι φασίστες προσπαθούν να εισβάλουν στο προεδρικό!».

Η δήλωση αυτή είναι χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου αντίδρασης της παλαιάς, αρτηριοσκληρωτικής Αριστεράς που, όποτε δέχεται κριτική και αισθάνεται στριμωγμένη λόγω δικών της λαθών και παραλείψεων, πάντοτε στρέφεται εναντίον "παλαιών εχθρών", ή μονίμως φαντάζεται κάποια μεγάλη και σατανική συνωμοσία εναντίον της.

Τα λόγια του νεαρού Χριστόφια, προκάλεσαν κάθε απλό, σκεπτόμενο άνθρωπο της Κύπρου, που έχει ξεπεράσει τέτοιες ανοησίες. Ταυτόχρονα, ο όλος τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε την φοβερή αυτή τραγωδία που έπληξε τη Κύπρο, έκανε αυτόν τον κόσμο, τόν όχι τυφλωμένο, τον χωρίς κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις μιάς αλλης εποχής, να αισθανθεί βαθειά θλίψη και απογοήτευση για το ποιόν εκείνων που διαχειρίζονται την τύχη του. Ιδίως τώρα, σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Πριν από μερικά χρόνια, σε συνέντευξή του σην εφημερίδα "Σημερινή", ο υιός Χριστόφιας είχε δηλώσει το αμίμητο "είμαι δημοκράτης, γιατί είμαι κομμουνιστής".

Εάν ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει κάποιον "έλεγχο" στον γιο του Χρίστο - κάτι που δικαιούται να υποθέσει κάποιος εκ του γεγονότος της ταχείας ανέλιξής του μέσα στους μηχανισμούς του κυβερνητικού ΑΚΕΛ - άς κάνει τώρα μία πράξη ελαχίστης προσφοράς προς τον τόπο και να τον μαζέψει γρήγορα!...

1 comment:

  1. Από τον φίλο του blog, Δ.Σ. από τη Κύπρο, λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθος σχολιο:

    "Εγώ τώρα μαθαίνω ότι ο πρόεδρος Χριστοφιας έχει υιό.
    Αλλα έτσι είναι. Όταν ανεβαινεις με το ασανσέρ ούτε σε βλέπει ούτε σε ακούει κανείς. Αλλα ούτε και βλέπεις. Για αυτό θεωρείς τον εαυτό σου δημοκρατικοτερο ανωτερο και αλλα εις ....οτερο.
    ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΊΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ!!!!
    Δ.Σ."

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...