Wednesday, July 27, 2011

Άρρωστος; Ή το παίζει;


Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, ο εκδιωχθής από το αξίωμά του πρώην πρόεδρος της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο τουριστικό θέρετρο Σάρμ αλ-Σείχ, είναι "εξαιρετικά αδύναμος" και κάνει ένα είδος απεργίας πείνας, αρνούμενος να δεχτεί στερεά τροφή. Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει η πρώτη δίκη του κ. Μουμπάρακ, στην οποία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διαφθοράς και της αιματηρής καταστολής διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 840 άνθρωποι.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο κ. Μουμπάρακ, δήλωσε στο πρακτορείο ΜΕΝΑ, ότι ο πρώην πρόεδρος έχει κατάθλιψη, έχει χάσει βάρος, και δεν τρέφεται όσο χρειάζεται ένας άνθρωπος για να παραμείνει ζωντανός.

Επικριτές του κ. Μουμπάρακ, δηλώνουν ότι όλα αυτά είναι τερτίπια εκ μέρους του, για να αποφύγει την δίκη. Ο κ. Μουμπάρακ ανετράπη τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από λαικό ξεσηκωμό. Την εξουσία, ουσιαστικά, ασκεί τώρα ο στρατός. Το ζητούμενο του ξεσηκωμού, που ήταν να έρθει πραγματική δημοκρατία στη χώρα, δεν έχει ακόμα ευοδωθεί.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...