Friday, July 22, 2011

Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΗΛΑΣ


Αυτή η φωτογραφία, του George Steinmetz από το National Geographic, τραβήχτηκε ακριβώς από πάνω από αυτές τις καμήλες στην έρημο κατά τη δύση του ηλίου.
Όταν κάνεις "κλικ" για να μεγαλώσει και την κοιτάξετε προσεκτικά, θα διαπιστωσετε ότι οι καμήλες είναι οι μικρές άσπρες γραμμές στην φωτογραφία. Οι μαύρες εικόνες που διακρίνονται είναι απλά οι σκιές από τις καμήλες!

Μερικές φορές, όπως σημειώνει ο φίλος Φ.Κ. που μου έστειλε τη φωτογραφία, τα "προβλήματά" μας φαίνονται μεγάλα σαν τις σκιές... Όμως, στην πραγματικότητα είναι μικρά...
 

3 comments:

  1. Οντως!
    Εμείς "μεγαλοποιούμε" ασήμαντα πραγματάκια. Οπως π.χ. Συλλαμβάνεις 6-7 πιτσιρικάδες που έχουν συστήσει τρομοκρατική οργάνωση με βασικό
    υλικό την "εκρηκτική κατσαρόλα".
    Δεν έχει υπάρξει ούτε τραυματισμός. Ο κ. Χηνοφώτης είχε δηλώσει ότι από την έκρηξη δεν πειράχτηκαν ούτε καν τα φύλλα του παραπλήσιου θάμνου.
    Ανάκριση, παραπομπή, δίκη και καταδίκη από 11 εώς 25 χρόνια κάθειρξης σε καθένα τρομοκράτη, ηλικίας 18-24 ετών.
    Και εμείς, οι βλακωδώς απαιτητικοί, ζητάμε κάθαρση για το χρηματιστήριο, τα κλίνοντα υποβρύχια, το Βατοπαίδι, την Siemens, τα χρήματα Τσουκάτου και Μαντέλη, τις αναχωρήσεις
    Χριστοφοράκου και Καραβέλα, τα κονδύλια για το κτηματολόγιο που δεν υλοποιήθηκε, τα Ολυμπιακά έργα που ακόμη δεν έχουν παραδοθεί, την πάταξη της (βεβαιωμένης) φοροδιαφυγής εκδοτών και καναλαρχών, τους Κολωνακιώτες επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους...) που έχουν εισοδήματα πλανόδιου οπωροπώλη κ.λ.π., κ.λ.π..
    Ημαρτον Παναγία μου.
    Με τι μικροπράγματα ασχολούμαι, ο βλάσφημος.

    ReplyDelete
  2. LEFTERIS Ρ. ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 30ΕΤΙΑ ( ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ) ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΑΠΟ Δ.Ν.Τ. Ε.Ε. Κ.Λ.Π. " ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ " ΟΠΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 70' ΟΙ JAM !

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

    ReplyDelete
  3. Πολύ φοβάμαι ότι μόνοι κερδίσαμε την σκλαβιά μας, πολύ πρίν μας ... κατακτήσουν, όπως λέτε, οι "βάρβαροι", που πόσο δίκηο είχε ο Καβάφης που έλεγε ότι είναι πάντα "μία κάποια λύσις"!

    Χρ.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...