Saturday, November 17, 2012

ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ "ΔΡΟΜΟΥ" (Ρούσσος Βρανάς In Memoriam)

Όποτε σκέφτομαι "εφημερίδα", πολλά ονόματα έρχονται αυτομάτως στο νου μου. Ένα από αυτα, είναι του Ρούσσου Βρανά, που έγραφε επί περίπου 17 χρόνια τη στήλη "Δρόμοι" στα "Νέα", μία από τις καλύτερες στήλες στον ελληνικό Τύπο.

Ο δικός του δρόμος στη ζωή έφτασε στο τέλος του χθες, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ήταν μόλις 62 ετών. Οι έντυπες ιστορίες του, μέ λιτή γραφή και πάντοτε με κριτική ματιά, θα μου λείψουν πολύ. Είχαν πίσω τους πολύ ψάξιμο, και επεξεργασία σκέψης. Υπήρχε λόγος, για κάθε τι που έγραφε. Δεν αντιμετώπισα ποτέ τη στήλη του ως "εύκολη ανάγνωση". "Έφευγα" πάντα από αυτήν, με φορτωμένες σκέψεις. Και έχω φυλάξει πολλά από τα κείμενά του. Και θα συνεχίσω να τα διαβάζω που και που, σαν νάναι ακόμα εδώ, και να τα γράφει καθημερινά.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4768390, περισσότερα για τον δικό του, προσωπικό "δρόμο" στη ζωή.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...