Tuesday, November 13, 2012

Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, Ο ΧΑΪΚΑΛΗΣ, Ο ΚΟΥΪΚ, ΚΑΙ ΤΟ "ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ" ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΤΡΕΜΗ...





Στο χθεσινοβραδυνο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, έγινε αναφορά στις χαμηλοτάτου επιπέδου ομιλίες αρκετών βουλευτών κατά την συζήτηση στη Βουλή για τον Προυπολογισμό του 2013. Σε ένα ρεπορτάζ μάλιστα, προβλήθηκαν και μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τέτοιες αστείες αγορεύσει.
 
Η μία ήταν του Σταθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ, περί παραπομπής σε ειδικά δικαστήρια όσων ψήφισαν υπέρ των Μνημονίων, εκφράζοντας τάχα και την ευχή μην έχουν την ίδια τύχη με τον δολοφονημένο Αμερικανό Πρέσβη, πρόσφατα, στη Λιβύη.
 
Η άλλη περίπτωση ήταν ο ηθοποιός και βουλευτής των Ανεξάρητων Ελλήνων, Παύλος Χαικάλης, που μπέρδεψε τη Βουλή με επιθεώρηση και έβγαλε από την τσεπη του ένα κασετοφωνάκι για να παίξει από αυτό παλιές δηλώσεις του Πρωθυπουγού ώστε να φανεί, λέει, πόσο αναξιόπιστος είναι.
 
Και η Τρίτη περίπτωση ήταν, επίσης από τους Ανεξάρητους Ελληνες (που γενικά μοιάζουν να δυσκολεύονται με τη σοβαρότητα…), εκείνη του Τέρενς Κουικ, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα κρατωντας κάτι ταμπέλες που έγραφαν «όχι», και μετά κάτι είπε ότι στους επόμενους Ολυμπιακούς δεν θα κατέβουμε με την ολυμπιακή σημαία, αλλά με μια άλλη που θα γράφει το όνομα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και θα την κρατάει ο Πίου – ο μάυρος ποδοσφαιριστής της συμφοράς, που φέρνει τάχα ένας Έλληνας μανατζερ, στη διαφήμηση άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κάτι τέτοιο, εν πάση περιπτώσει, θέλει και ταλέντο να παρακολουθήσεις τέτοιο παραλήρημα.

Τέλος πάντων, όταν παίχτηκε στο δελτίο του Μέγκα το βίντεο με αυτό το «θλιβερό απάνθισμα», η παρουσιάστρια Ολγα Τρέμη σχολίασε «και μη χειρότερα». Θα συμφωνούσα απολύτως, με την αποφώνησή της, αλλά ταυτόχρονα σκέφτηκα ότι στο ίδιο αυτό κανάλι, και σε ενημερωτικές εκπομπές πρωινές και βραδινές που θεωρούνται, και κάποιες λίγες φορές είναι σοβαρές, όπως του Γιάννη Πρετεντέρη, αυτοί οι βουλευτές που συμφωνώ ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει το Κοινοβούλιό μας, και που δικαίως έκαναν την Ολγα Τρέμη να αναφωνήσει «και μη χειρότερα», αυτοί οι ίδιοι βουλευτές λοιπόν είναι τακτικοί θαμώνες στα πάνελ τους. Τους διαφημίζουν κιόλας. «Μην χάσετε απόψε…»

Και, όμως, όταν τους καλούσαν, ακόμα και πριν γίνουν βουλευτές, δεν ήταν λιγότερο ευτράπελοι οι άνθρωποι αυτοί. Και το ήξεραν αυτό οι συντελεστές των εκπομπών, αλλά πάλι τους καλούσαν (όπως και θα τους καλέσουν ξανά), διότι απλώς, όπως είναι γνωστό, φέρνουν νούμερα. Δεν μπορείς, λοιπόν, από την μία να δυσανασχετείς για το επίπεδο του πολιτικού μας λόγου, και την ίδια στιγμή εσύ να δίνεις βήμα σ’ αυτόν το γελοίο, πράγματι, πολιτικό λόγο. Γι’ αυτό και τελικά δεν μου ήχησε και πολύ ειλικρινές το «μη χειρότερα» της κυρίας Τρέμη στο προχθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...