Saturday, November 24, 2012

Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΤΣΑΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ. Σιγά τ' αυγά!


Στις μέρες τις άγριες που ζούμε, γιατί να εξαιρεθούν οι πολιτικο-δημοσιογραφικές κοκορομαχίες (που, όμως, κρύβουν πολλά περισσότερα από το ξεκατίνιασμα που εμφανίζουν) από το γενικό κλίμα σήψης και ό,τι άλλο φέρνει αυτή;

Ως και ο Πρετεντέρης, που εξακολουθώ να εκτιμώ τον τρόπο γραφής του, έχει ξεφύγει τελευταία, ιδίως τηλεοπτικά, φτάνοντας την περασμένη εβδομάδα (τον άκουσα με τα αυτιά μου, και είδα ιδίοις όμμασι την δηλητηριασμένη όψη του καθώς μιλούσε) να συγκρίνει την πίεση που μας ασκούν οι Γερμανοί για τα περιβόητα μέτρα λιτότητας "με την Βέρμαχτ, που σε είχε κάτω, με την μπότα στον λαιμό, και μάλιστα με το τακούνι, να σε πατάει στο στύλ " τώρα θα τα ξεράσεις όλα!", ως και ο Πρετεντέρης, λοιπόν, έχει χάσει την ψυχραιμία και την σοβαρότητα που απαιτεί, ιδίως τώρα, ο ρόλος ενός ενός έγκυρου πολιτικού σχολιαστή.

Συμπληρωματικά, λοιπόν, έρχονται κατόπιν και μερικοί φωστήρες της πολιτικής, οι περισσότεροι εκ τών οποίων δεν έχουν προσφέρει κάτι που θα μείνει ως θετικό στη μνήμη όσων ζούμε τώρα (για την Ιστορία, ας μη μιλάμε καλύτερα...), θίγονται με το παραμικρό, και δίνουν μετα στο πράγμα διαστάσεις σκυλοκαυγά που, ως γνωστόν, πάντα ενθουσιάζει τους περίεργους και αργόσχολους.

Τι συνέβη, λοιπόν, αυτήν την εβδομάδα;



Ο Πρετεντέρης, σε ένα σχόλιό του στα "Νέα", αναφέρθηκε στις εσωκαομματικές εξελίξεις και διεργασίες μεσα στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «οι "κηπουροί" του πρόσφατου καταστροφικού παρελθόντος αντί να κρύβονται υποδύονται τους τιμητές».

Παρακάτω, θέλοντας προφανώς να δείξει πόσο έχει σκορπίσει το "παλιό κόμμα", έγραψε: «Η πελατεία την έκανε για τον Τσίπρα και ο Καρχιμάκης το έχει ρίξει στο twitter». 

Αυτό εκνεύρισε, ίσως παραπάνω απ' ότι έπρεπε, τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, αντιδρώντας με τον γνωστό παλιοκομματικό τρόπο που λέει ότι πρέπει να απαντάμε, και μάλιστα με σκληρά λόγια, στην κάθε σαχλαμάρα, απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον δημοσιογράφο, και του έγραψε μεταξύ άλλων:

«Κύριε Πρετεντερη. Ηγετικό ρόλο στο ρεύμα της πολιτικοεπικοινωνιακής φαυλότητας και διαμεσολάβησης, καταλαμβάνετε εξέχουσα θέση εσείς και αρκετοί στην παρέα σας. Όσο για το βόλεμα και την καλοπέραση, λέω εγώ που κάνετε αναφορά. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τη συγκεκριμένη τέχνη».


Και καταλήγει:

«Άλλωστε, στην Αθήνα βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στό άλλο τα σπίτια».


Είμαι βέβαιος (ήδη έχω διαβάσει σε άλλα blogs αρκετά σχόλια), ότι το πλήθος θα ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου, ή και εναντίον αμφοτέρων. Το θέμα, όμως, δεν είναι η ... ποιότητα του σκυλοκαυγά, αλλά οι αιτίες που αυτός, και όχι μόνο τώρα με την κρίση, είναι από τα αγαπημένα, εθνικά σπόρ των Ελλήνων. Αυτό, όμως, είναι ωραίο θέμα για συζήτηση σε άλλη μας ανάρτηση.

Καλημέρα. Καλό Σαββατοκύριακο

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...