Sunday, November 18, 2012

ΦΥΛΛΟ-ΦΤΕΡΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

47% των Γερμανών επιθυμεί την διάσωση της Ελλάδας με δανεισμό, αλλά μόλις το 17% πιστεύει ότι η χώρα θα τηρήσει τους συμφωνημένους όρους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του κρατικού γερμανικού δικτύου ZDF.

Περισσότερο με ενδιαφέρει το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμεί, πραγματικά, τη διάσωση της Ελλάδος...

Από άρθρο του Πανετλή Καψή (στό "Εθνος" του Σαββάτου) με τίτλο "Για όλα φταίει ο Φούχτελ". Όπου Φούχτελ, υπενθυμίζω, είναι υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική συνεργασία. Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι την δουλειά που κάνουν 3000 Έλληνες την κάνουν 1000 Γερμανοί, και βγήκαν από τα ρούχα τους οι πρώτοι!

Λέει, λοιπόν, ο Π.Καψής πως, εάν είναι έτσι, "τότε αυτό που με εξοργίζει είναι ότι δεν μας το είχε πει κανένας Ελληνας πολιτικός και κανένας δήμαρχος από αυτούς που ξεσηκώνουν θεούς και δαίμονες για να ζητάνε παραπάνω λεφτά και διορισμούς."

Μάλλον αστειεύεται ο συνάδελφός μου! Ποιός Έλληνας πολιτικός ή δήμαρχος θα παραδεχόταν ποτέ αυτήν την αλήθεια, και ακόμα περισσότερο, ποιός θα την έλεγε στον "απλό λαό";

Είναι σίγουρος ότι ο "απλός λαός" θέλει να ακούει τέτοιες αλήθειες;

Είναι σίγουρος, ακόμα, πως κι όταν τις μαθαίνει, είναι σε θέση να αντιδράσει με υγιή τρόπο; Ή μήπως, το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσει να βρίζει τους Γερμανούς, να ζητάει να μας πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τις κτηνωδίες των χιτελρικών στρατευμάτων τον καιρό του πολέμου του '40 και της Κατοχής - που βέβαια, είναι σοβαρό θέμα, αλλά είναι και ... άλλο θέμα από αυτό που συζητάμε.

Δίκιο, όμως, έχει ο Π.Καψής ως προς το ότι:

"Ακόμα και αν δεν ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Φούχτελ, το σίγουρο είναι ότι από τους τρεις χιλιάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ, οι 2.000 εργάζονται σκληρά και οι 1.000 αποτελούν ρουσφέτια. Δεν είναι τυχαίο πως με τον νόμο Ραγκούση καταργήθηκαν 4.500 δημοτικές επιχειρήσεις, τις περισσότερες από τις οποίες τις αγνοούσαμε. Και βέβαια καταργήθηκαν 4.500 διευθύνοντες σύμβουλοι και 4.500 διοικητικά συμβούλια - αργομισθίες δηλαδή εν δήμω... Πώς να μην υποστηρίξουν μετά ότι ο «Καλλικράτης» είναι προβληματικός;"

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=28243&subid=2&pubid=63739353.





Διαβάζω, πάντως, σε κάποιες εφημερίδες σήμερα πως "είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί έχουν βάλει στοι μάτι, μεταξύ άλλων, και τους ΟΤΑ (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης), και ιδιαιτέρως την διαχείριση των απορριμάτων.

Καταλαβαίνω γιατί και από ποιούς ξεσπά η μεγάλη αντίδραση. Το δικό μας κύκλωμα διαχείρισης απορριμάτων είναι γνωστό σε όλους. Όποιο σκουπίδι κι αν σηκώσεις, ιδίως στους ... ενδιαφερόμενους Δήμους, αυτούς θα βρεις από κάτω.

Δεν καταλαβαίνω, όμως, γιατί αντιδρούν σ' αυτό, και ξεσπούν εναντίον των Γερμανών, τα μίντια και πολλοί απλοί πολίτες; Αμφιβάλλουν ότι οι Γερμανοί θα διαχειριστούν καλύτερα και πιο καθαρά το βρώμικο αυτό πρόβλημα; Τι τους πειράζει που δεν θα κάνουν την δουελιά Έλληνες; Μήπως την κάνανε καλά τόσα χρόνια τώρα, ώστε να έχουμε έστω και υποψία ελπίδας ότι μπορούν κάτι καλύτερο να κάνουν τώρα;

Ασχετο - αλλά ίσως και σχετικό: Ποιός προπονητής οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην μεγαλύτερη επιτυχία της Ιστορίας της;


Κατά τα λοιπά, όπως διαβάζω στις σημερινές εφημερίδες, αύριο, Δευτέρα, θα θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός που κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη. Ο Βολφγκανγκ Χέλσερ-Ομπερμαίερ προπηλακίστηκε την περασμένη Πέμπτη από διαδηλωτές που του πέταξαν ένα κύπελο με καφέ.

Ο ίδιος, πάντως,  δήλωσε ότι θέλει να καλέσει για καφέ αυτόν που του πέταξε το κύπελλο ενώ ενθουσιασμένος ήταν με τα καινούργια γυαλιά που του χάρισε ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών...
 

Εκείνο που αξίζει, πάντως, "όλα τα λεφτά" από το "Εθνος" της Κυριακής, είναι τα βιβλία με τα κόμικς του αξεπέραστου ΑΡΚΑ. Αυτήν την Κυριακή, μία από τις καλύτερές του σειρές. Η "Ξυπνάς το ζώο μέσα μου". Ιδού, ένα χαρακτηριστικό ερωτικό στιγμιότυπο με δύο ιπποπόταμους.

 
Ταυτόχρονα, όμως, μπήκε και αυτή η εφημερίδα, μετά το "Θέμα", και στο παιχνίδι των προσφορών με κουπόνια από σουπερμάρκετ. Το "Εθνος" δίνει αυτήν την Κυριακή κουπόνι των 10 ευρω, που το εξαργυρώνεις, λέει, για "δωρεάν αγορές", αφού όμως έχεις ξοδέψει πάνω από 50 ευρω. Μου θυμίζει, όλη αυτή η ιστορία, τα θλιβερά χαμόγελα των τραπεζιτών όταν "χαρίζανε" στον κόσμο δάνεια θέρμανσης!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...