Friday, October 29, 2010

O Καρχιμάκης και το σκουλήκι...



Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης ρωτήθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» εάν νομίζει ότι το κόμμα του θα έχει κέρδη ή απώλειες από τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, έτσι όπως τις κομματικοποίησε ο Πρόεδρός του, κ. Παπανδρέου. Οι τρείς πρώτες προτάσεις της απάντησής του άρχισαν με τη φράση «Η Νέα Δημοκρατία…», και σ’ αυτό το ίδιο μοτίβο συνέχισε, ακόμα κι όταν ο ένας από τους παρουσιαστές, ο κ. Οικονομέας, προσπάθησε να του πει «για το δικό σας κόμμα σας ρώτησα, κύριε Καρχιμάκη». Το λάθος, όμως, δεν είναι ότι του υπενθύμισε τι τον είχε ρωτήσει, αλλά ότι συστηματικά, όπως και στις περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, προσκαλούνται άνθρωποι που, σαν τον κ. Καρχιμάκη, ό,τι και αν τους ρωτήσεις, απάντηση όμοια με εκείνην στο ανέκδοτο με το σκουλήκι θα σου δώσουν.

-- «Τι ξέρεις παιδί μου για τα φυτά;»,ρωτάει η δασκάλα τον Μπόμπο.
-- «Φυτρώνουν στο χώμα, κάτω από το οποίο ζουν τα σκουλήκια», απαντα εκείνος, συνεχίζοντας και σε όλες τις άλλες ερωτήσεις της να ειναι "κολλημένος" με το σκουλήκι.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...