Tuesday, October 26, 2010

ΑΡΙΘΜΟΙ



4ο παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, απέκτησε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, από τον 4ο, κατά σειρά, γάμο του.


78η είναι, στην παγκόσμια κατάταξη με τους υψηλότερους δείκτες διαφθοράς είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Διεθνής Οργάνωση για τη Διαφάνεια. Οι χώρες με τις οποίες κάνουμε παρέα κοντά στον «πάτο» της κατάταξης, είναι: Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελ Σαβαδορ, Παναμάς, Τρινιντάντ και Τομπέϊγκο, Βαουάτου, Κίνα, Κολομβία, Λεσότο, Περού, Σερβία, Ταιλάνδη και Μαλάουι. Εννοείται ότι ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. κατέχουμε την τελευταία θέση.


500.000 «κτυπήματα» στο YouTube καταγράφηκαν από την περασμένη Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, που πέθανε η Καίτη Χωματά, μέχρι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου που έγινε η κηδεία της, για τραγούδια της που όλοι αγαπήσαμε, και που ο σκληρός χρόνος που πέρασε από την δεκαετία του 70 και του 80 δεν κατάφερε, ευτυχώς να σβήσει. Είναι λογικό δε να συμπεράνει κάποιος ότι ο μεγάλος αριθμός των «επισκέψεων» είναι από πολύ νέους ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους μπορεί και να μην άκουσαν ποτέ άλλοτε τραγούδια της. Την Δευτέρα, στην εκπομπή του στη Nova Sport, ο Γιώργος Χελάκης ξεκίνησε με «Το Χριστινάκι» της. Και, όπως έμαθα, το τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο κατά κανόνα «απασχολούν» οι ποδοσφαιροκολλημένοι «πήρε φωτιά», όπως λέμε, από νέα παιδιά που ρωτούσαν «που μπορούμε να βρούμε τραγούδια αυτής της κοπέλας που τραγουδάει τόσο γλυκά;»


33.000 τόνους φασολιού καταναλώνουν οι Ελληνες τον χρόνο.

7.000 τόνοι φασολιού συνολικά παράγονται στην Ελλάδα. Τα φασόλια Πεσπών αναδειχθηκαν το καλύτερο παραδοσιακό προιόν μεταξύ ειδών από 122 χώρες, έγραψε σημερα το "Βήμα".

3.000 τόνοι μεγαλόσπερμου πλακέ φασολιού και φασολιού γίγαντα-ελέφαντα παράγονται στις Πρέσπες.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...