Sunday, December 8, 2013

ΤΟ "ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ" ΕΝΟΣ ΕΙΔΗΣΑΝΘΡΩΠΟΥ!


Αύριο, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στο Καφενείο του Μουσείου της Ακρόπολης, θα γίνει η παρουσίαση των «Αποτυπωμάτων» του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Είναι η πρώτη ποιητική βουτιά του ομογάλακτού μου (ως προς τα Μαθηματικά και τη Δημοσιογραφία) διευθυντή ειδήσεων του Mega (ες εκεί, δεν αξιώθηκε η αφεντιά μου!), σε έναν κόσμο που πάει πίσω στα παιδικά του χρόνια στη Πάτρα όπου, όπως λέει και ο ίδιος, θυμάται τον εαυτό του «να διαβάζει, να γράφει και να μετράει τα’ άστρα».

Ιδού λίγα από το βιογραφικό του, ενώ για το βιβλίο θα τα πούμε όταν το πάρω ανά χείρας και το διαβάσω.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ήδη από τα δεκαοκτώ το μυαλό του έδειχνε το δρόμο της δημοσιογραφίας και η ψυχή τα μονοπάτια της Τέχνης, τα οποία βάδισε επί επτά χρόνια ως μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής.

Από το 2003 είναι διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega Channel και για το έργο του έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το Βραβείο Μπότση.

Το 2012 άρχισε να γράφει τους στίχους που ψιθύριζε σχεδόν τρεις δεκαετίες και, όταν είδε πως μπορούσαν να εμπνεύσουν μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, αποφάσισε να τους μοιραστεί μαζί σας.

Αυτό είναι το δικό του «Αποτύπωμα».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...