Saturday, December 28, 2013

ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ & ΝΟΥΜΕΡΑ...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, 43, Έλληνας ηθοποιός. Να τι δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην Κατερίνα Παναγοπούλου, στο Athens Voice, με αφορμή εκείνους που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται ακόμα στο μέτρο για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές:


"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αριστερή άποψη το να μένουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή και αντιδραστικό το να θέλει κάποιος να ανοίξει το κατάστημά του. Γιατί με την ίδια λογική δεν είναι κλειστές οι καφετέριες και τα εστιατόρια; Επίσης θα ήθελα να προτείνω σε οποιονδήποτε καταστηματάρχη δεν θέλει να δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα, που είναι απολύτως σεβαστό, να κλείσει τη Δευτέρα. Ποιος άνθρωπος πάει να αγοράσει παπούτσια Δευτέρα 10 με 3; Είναι σαν να πάω εγώ να κάνω παράσταση Τρίτη 2 με 4 το μεσημέρι. Δηλαδή, εμείς στα θέατρα είμαστε τρελοί που δεν παίζουμε Δευτέρα πρωί; Είναι φοβερό το πώς καταφέρνουμε με κανόνες και κανονισμούς να περιορίζουμε τα πάντα. Όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ναι, χρειάζεται μία ρύθμιση. Γι’ αυτό σου λέω ότι θα ήθελα πραγματικά να δω κάτι άλλο. Μπορεί να έρθει από τους 58. Αλλά για να έρθει θα πρέπει να υπάρξει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων να πιστέψει σε κάτι άλλο.





ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ κατήντησε για μένα η τακτική επικοινωνία μου με φίλους και συναδέλφους στο εξωτερικό. Όλο και κάτι συμβαίνει στην Ελλάδα, που θα προκαλέσει το έκπληκτο ερώτημά τους «καλά, τι πάθατε πάλι;». Νοιώθω σαν γιατρός που διαρκώς πρέπει να ανακοινώνει στους συγγενείς του αρρώστου ότι υποτροπίασε πάλι και τα πράγματα δεν είναι καλά.

Ο ΛΙΑΠΗΣ, μολονότι ανέκαθεν ήταν ασήμαντος ως πολιτικός και δεν νομίζω να παρασύρθηκα ποτέ και να τον πάρω στα σοβαρά, μου προκάλεσε όμως ψυχική ζημιά μεγάλη. Με έριξε, ρε παιδί μου – πως αλλιώς να το πω; Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η βλακεία σ’ αυτή τη χώρα μπορούσε να αγγίξει τέτοια ύψη! Και τι να πω, αλήθεια, στους φίλους μου στο εξωτερικό; Ό, τι πήγε να γεμίσει τις μπαταρίες του; Ή ό,τι απλώς είναι βλάξ; Μα, και τα δύο είναι αιτία της ψυχολογικής μου κατάρρευσης.


10 νέους υπουργούς, σχεδόν το μισό του ρόστερ, διόρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που διέρχεται λόγω εμπλοκής στενών συγγενών και συνεργατών του σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Το σύστημα, πάντως, «αλλάζω τη μισή ομάδα», είναι γνωστό στο ποδόσφαιρο. Είναι η ύστατη, απεγνωσμένη κίνηση πριν φύγει ο ίδιος ο προπονητής.

1 από τους αντικατασταθέντες «παίκτες» της ομάδας-Ερντογάν, είναι και  ο ακατ-άσχετος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, το όνομα του οποίου επίσης ενεπλάκη στις κατηγορίες περί διαφθοράς. Παραδίδοντας τη σκυτάλη του υπουργείου του στον Μεβλούτ Καβούζογλου, ο κ. Μπαγίς είπε ότι υπάρχουν «πολλές δυνάμεις που θέλουν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα ως κυβέρνηση», και αμέσως εκτόξευσε και το λογοτεχνικά αμίμητο «εμείς, πάντως, θα τις απογοητεύσουμε αυτές τις παγίδες εντελώς».

Έπειτα, παραδόθηκε στις αγκάλες του Μεβλούτ. Κοίτα να δεις που μας βγήκε και τρυφερούλης τώρα που φεύγει, ελπίζω άνευ επιστροφής…


25.000 ευρώ φέρεται να ζήτησε ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα, Χάρης Τομπούλογλου από εκπρόσωπο διαφημιστικής εταιρείας προκειμένου να μην εμποδίσει την τυπική κατακύρωση του διαγωνισμού που κέρδισε η εταιρεία για να σχεδιάσει διαφημιστική εκστρατεία κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Ο κ. Τομπούλογλου συνελήφθη επ’ αυτοφόρω με τα λεφτά στο χέρι, έπειτα από καλά στημένη επιχείρηση της αστυνομίας, στην οποία κατέφυγε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Χθες, ο κ. Πρόεδρος είπε ότι είναι αθώος, και ότι τα χρήματα τα πήρε για να τα δώσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ούτε καλά ψέματα δεν μπορούν να πουν, οι άθλιοι!


3,5 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Ινδία εξαιτίας της σοβαρής μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Με 1,27 δις εκατ. κατοίκους, η Ινδία είναι η 2η σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα που έχει περί τους 1,36 δις κατοίκους.

Είναι 1η όμως παγκοσμίως σε ατμοσφαιρική ρύπανση, που  οφείλεται κυρίως στη χρήσης καυσόξυλων και βιομάζας, για το μαγείρεμα φαγητού και για την θέρμανση.

20-40 χλμ/ώρα είναι η μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας κατά την διάρκεια της καθημερινής κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους. Επιστημονικές έρευνες στην Αμερική έχουν δείξει ότι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα καύσιμα αυτοκινήτων που προχωρούν με τόσο χαμηλή ταχύτητα, ξεκινώντας και σταματώντας κάθε τόσο, είναι διπλάσια απ’ ότι εάν κινούνταν με 55-70 χλμ/ώρα.

Σε πόλεις όπως την Μπαγκαλόρ, που έχει πολύ υψηλά επίπεδα ρύπων λόγω ακριβώς της κίνησης πολλών αυτοκινήτων στους δρόμους, το 55% από τα παιδιά που ζουν εκεί πάσχουν από άσθμα. Πολιτισμός;
 
 
 
 

 

 

1 comment:

  1. δυστυχώς περιπτώσεις πολιτικών σαν τον Λιάπη τους χαρακτηρίζει η έπαρση και ότι δεν έχουν ίχνος σεμνότητας.Αυτό ρε Χρήστο με εξοργίζει.

    panagiotis

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...