Sunday, December 30, 2012

Η ΔΥΣΟΣΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΤ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ...


Η μπόχα που αναδύεται τις τελευταίες μέρες από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (εκεί όπου θα περίμενε κάποιος να εργάζονται "οι εκλεκτοί των εκλεκτών", αφου όπως λέμε "ο τουρισμός, μαζί με τον Πολιτισμό,  είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη βιομηχανία μας") αποδεικνύει ότι η σαπίλα στον δημόσιο τομέα μας, εκεί όπου απασχολούνται χιλιάδες των χιλιάδων, πολλοί από αυτούς χωρίς αξιοκρατία, χωρίς ικανότητες, και διεφθαρμένοι ως τα μπούνια, δεν έχει τελειωμό.

Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν 5 άτομα για απάτη σε βάρος του ΕΟΤ. Ένα από αυτά ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Οργανισμού. Τέτοιοι "ειδικοί σύμουλοι" υπάρχουν σε όλες τις ΔΕΚΟ, και σε όλα τα Υπουργεεία. Ποιοί είναι; Τι προσόντα έχουν; Πως προσελήφθησαν; Από ποιον; Και με ποιο job description;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, που δεν είναι δύσκολο να βρεθούν, αποκαλύπτουν αμέσως το "πρόσωπο της απάτης" στο Ελληνικό Δημόσιο.


Το "Βήμα" γράφει σήμερα ότι επί κυβέρνησης Σημίτη άλλαξαν 9 φορές οι Γενικοί Γραμματείς υπηρεσιών του ΕΟΤ. Άλλαξαν, διότι και η "κουτσή Μαρία" ήξερε ότι εμπλέκνονταν σε απάτες. Άλλαξαν, αλλά δεν τους "έψαξε" κανείς. Έφυγα σαν κύριοι, ασχέτως εάν δεν πρόκαμαν να φάνε περισσότερα. Ήρθαν άλλοι μετα, όμως, επί κυβέρνησης Καραμανλή. Και ρήμαξαν και αυτοί τον Οργανισμό. Είχαν να διαχειριστούν, φερ ειπείν, ένα διαφημιστικό πακέτο περίπου 77 εκατομυρίων ευρώ. Κάθε σποτάκι είχε και έναν μπονομά γι' αυτούς. Συμμέτοχοι στο έγκλημα ήταν διαφημιστές, media-shops και μέσα ενημέρωσης. Όλοι έτρωγαν, όπως πολύ σωστά είπε ο Πάγκαλος. Και "όλοι" δεν ήταν μόνο οι ισχυροί. Τον αγκλέορα έφαγαν και οι λεγόμενοι "φουκαράδες".

Μέγα φαγοπότι έγινε και με τα λεγόμενα "προγράμματα κοινωνικού τουρισμού". Σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στελέχη του ΕΟΤ τον είχαν μετατρέψει σε γραφείο ταξιδιών για συγγενείς και φίλους τους, χορηγώντας κάτω από το τραπέζι δελτία κοινωνικού τουρισμού στο διάστημα 2006-2010.

Αυτα τα γλέντια γίνονταν σε όλους σχεδόν τους οργανισμούς. Ο ΟΣΕ ειναι από τους πιο δύσοσμους. Στη ΔΕΗ, τα πορίσματα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για συνδικαλιστικό πάρτι εκατομμυρίων, βγάζουν μάτι. Χαρακτηριστικά, αποκαλύπτει ότι "συνολικά 5 εκατ, ευρώ που δόθηκαν το 2005 και το 2006 για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ υλοποιήθηκαν μέσω της ΓΕΝΟΠ με δικαιολογητικά που εκδόθηκαν στον όνομα της Ομοσπονδίας παράνομα.". Και εδω, διαπλοκή με τον "κοινωνικό τουρισμό".

Όπου "κοινωνική" πρόφαση, εκεί και τα γλέντια! Στο όνομα της "κοινωνικής πρόνοιας και αλληλλεγγυης", το φαγοπότι της ζωής τους. Από ιατρούς στα νοσοκομεία. Από υπαλλήλους και συνδικαλιστες. Από Προέδρους και Γενικούς Γραμματείς οργανισμών "κοινής ωφέλειας".

Δεν παραλείπω από την λίστα της διαφθροάς και την ΕΡΤ. Αυτό το μαγαζί κι αν το έχουνε ρημάξει. Και μάλιστα σε 2 επίπεδα. Πρώτον, της μασας, και δεύτερον, της επιβολής της μεριότητας. Δηλαδή, του διορισμού "δικών τους ανθρώπων", που εάν δείτε τα βιογραφικά τους σημειώματα, θα φρίξετε. Δεν υπαρχει χειρότερος συνδυασμός από αυτόν: του φαγάνα, από τη μία, και του άσχχετου, από την άλλη.

Πότε θα κάνει ξαστεριά; Δεν ξέρω...

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...