Wednesday, December 5, 2012

ΑΓΙΕ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ, ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΑ ΟΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΡΩΣΕ

Η ωραιότερη ευχή για τη σημερινή μερα, τ' Άη Νικόλα, από έναν από τους πιο ωραίους στίχους που έγραψε ο Νίκος Γκάτσος, για ένα από τα τρυφερότερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Το "Με την Ελλάδα Καραβοκύρη", από το έργο του "Μυθολογία", με τον Γιώργο Ρωμανό.
 


Χρόνια πολλά σε όλους τους Νικολήδες μου!




 

1 comment:

  1. Καλημέρα Χρήστο.

    Κατ' αρχάς χρόνια πολλά στίς εορτάζουσες καί τους εορτάζωντες της ημέρας .

    Δύο μεγάλες απώλειες είχαμε εχθές καί σήμερα : έφυγε εχθές 05/12/12 σε ηλικία 92 ετών ό μεγάλος πιανίστας της jazz David Brubeck που την 10ετια του '50 είχε δημιουργήσει το περίφημο David's Brubeck Quartet όπου επίσης κυρίαρχη μορφή ήταν ό σαξοφωνίστας Paul Desmond , τα 2 έργα που τους κάνανε διάσημους ήταν φυσικά το περίφημο "Take five" & το "Blue rondo alla turk" , ειρωνία : σήμερα θα γιόρταζε τα 92α του γενέθλια !

    Μεγάλη απώλεια όμως καί για την αρχιτεκτονική με το θάνατο σήμερα του μεγάλου βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer που έσβησε σε ηλικία 104 ετών ! ό επωνομαζόμενος καί πατέρας της πρωτεύουσας της Βραζιλίας Brasilia εμπνεόταν για τις δημιουργίες του απο την φύση .

    Φιλικά.
    Αγγελίδης Θέοδωρος

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...