Tuesday, December 18, 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ REUTERS ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΜΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. "ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


Οι αλήθειες που εμείς οι δημοσιογράφοι κρύβουμε, που φοβόμαστε να πουμε ή να γράψουμε, έρχονται σιγά-σιγα (πολύ σιγά, δυστυχώς) στην επιφάνεια από ξένα μέσα ενημέρωσης. Ένα δημοσίευμα που αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις μεταξύ μέσων ενημέρωσης-εξουσίας-δημοσιογράφων, βγήκε χθές, 17 του μηνός, από το Ρόϊτερς, και έχει προκαλέσει πανικό στο πολιτικο-εκδοτικο-δημοσιογραφικό κατεστημένο.

Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο, στα αγγλικά, όπως δημοσιεύτηκε, στην παρακάτων διεύθυνση:

http://www.reuters.com/article/2012/12/17/us-greece-media-idUSBRE8BG0CF20121217



Το άρθρο κάνει λόγο για "τρίγωνο της εξουσίας", και κατονομάζει εκδότες και δημοσιογραφους που, κατά την άποψή του, έχουν εξωκείλει από τον παραδοσιακό τους ρόλο. Αναφέρεται ειδικώς στον κ. Γιώργο Μπόμπολα του "Εθνους" και του "Μέγκα", σημειώνοντας ότι, από την στιγμή που του εστάλησαν, από το Ρόϊτερς, ερωτήσεις ωστε να απαντηθούν για την έρευνα που έκανε, ο κ. Μπόμπολας, μέσω της εφημερίδας του, άρχισε να επιτίθεται στο έγκυρο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων και να το κακοχαρακτηρίζει. Ερωτησεις ετέθησαν και στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία απάντησε με e-mail ότι οι επιχειρήσεις τους αφορούν περισσότερο τη διεθνή αγορά, και ότι ως εκ τούτου δεν είχαν κανέναν λόγο να θέλουν να επηρρεάσουν πολιτικούς εδώ!

Γίνεται, ακόμα, εκτενής αναφορά σε δημοσιογράφους οι οποίοι πλαισιώνουν διάφορα γραφεία Τύπου, ακόμα και κρατικών οργανισμών, κάτι το οποίο για την αγγλοσαξωνική, κυρίως, δημοσιογραφία είναι ανήκουστο, αλλά εδώ, όπως παραδέχονται στο δημοσίευμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι, είναι αποδεκτό "αρκεί ο δημοσιογράφος να μην κάνει ρεπορτάζ του υπουργείου ή του οργανισμού στο οποίο έργάζεται" Αστεία, γελοία πράγματα!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...