Monday, December 6, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΣΤ


15 χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου,  από τον θάνατο του σκιτσογράφου, γελοιγράφου, θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού και ζωγράφου, Χρύσανθου (Μέντη) Μποσταντζόγλου, που όλοι τον αγαπήσαμε και τον ξέραμε μόνο ώς Μποστ.

Το Θέατρο ΣΤΟΑ τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου του συνεργάτη, οργανώνει το βράδυ της ημερας εκείνης τιμητική εκδήλωση, στην οποία  θα παιχτούν διάφορες σκηνές από έργα που έχουν παρουσιαστεί στη Στοά, και θα ακουστούν πολλά τραγούδια και ποιήματα σε στίχους του Μποστ.

Στην εκδήλωση, που θα αρχίσει στις 8.30, θα πάρουν μέρος εκτός από τον Θανάση Παπαγεωργίου που έχει την επιμέλεια της εκδήλωσης και τη Λήδα Πρωτοψάλτη, οι ηθοποιοί της Στοάς Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, οι συνεργάτες των έργων του Μποστ ηθοποιοί Σοφία Φιλιππίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Αλβανού, Μαρία Τσιμά, Γιάννης Αναστασάκης, Φαίδων Καστρής, ο γιος του Γιάννης Μποσταντζόγλου, ο μόνιμος συνθέτης των τραγουδιών του Μποστ στα έργα που ανέβασε η Στοά Βασίλης Δημητρίου και ο Νότης Μαυρουδής που έχει μελοποιήσει ένα τραγούδι σε στίχους του τιμώμενου συγγραφέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με προηγούμενη κράτηση στο τηλέφωνο του θεάτρου.

Το Θεατρο Στοά είναι εκεί που ήταν πάντα - στην οδό Μπισκίνη 55, στου Ζωγράφου. Το τηλέφωνο είναι 210-7702.830, και η ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatrostoa.gr

1 comment:

  1. Αθανατος Μποστ

    Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς

    Τον Πειναλέοντα και την Ανεργίτσα παιδιά της δουκισας του Ψωροκωστάϊν

    Την επίσκεψη του Λουντβιχ Ερχαρτ Γερμανού υπουργού Οικονομικών που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1954 και τον οποίον η Ελληνική πλευρά κοίταζε σαν τον απο μηχανής θεό.
    Στο τέλος δεν βγήκε μεγάλο κέρδος και ο ΜΠΟΣΤ σε μία απο τις μνημειώδεις γελειογραφίες του βάζει τον ΕΡΧΑΡΤ να λέει "ουκ επ ΕρχΑΡΤΩ ζήσεται άνθρωπος" Καμιά σχέση με το σήμερα μήπως;

    Ή την γελειογραφία που σατύριζε τα απανωτά δημόσια έργα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την μνημειώδη τότε μετατροπή της οδού Κοραή σε πλατεία επί της οποίας υπήρχε και το στορικό εστιατόριο του Κωστή. Σατυρίζοντας τη μανία του Καρσμανλή για τα δημόσια έργα σκιτσαρισε μια ομάδα κυρίων με τα χαρακτηριστικά παπουτσακια να χορεύουν πάνω σε ένα σωρό απο μπάζα και απο κατω έγραφε:
    "Ηλθε πάλι η διάνοιξη
    ήλθε με τραγούδια
    πέτρες χώματα σωροί
    και παντού χαράς χοροί και χαράς τραγούδια"

    Και απο κατω
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

    Αθάνατε ΜΠΟΣΤ

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...