Wednesday, November 3, 2010

Γραφικοί και επικίνδυνοι

Ζούμε, από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, μία πρωτόγνωρη «κατάσταση πολιορκίας».

Δύο παιδαρέλια, που δεν προέρχονται από υποβαθμισμένες περιοχές ή και ταλαιπωρημένες οικογένειες, βγάζουν τη γλώσσα τους σ’ ολόκληρη τη κοινωνία, φτύνουν το σύστημα, και κάνουν καλαμπούρι χοντρό με το πόσο εύκολα μπορούν να αναστατώσουν μια χώρα, να την εκτροχιάσουν, και να μοιραστούν το πάρτυ τους με την υφήλιο όλη.

Σύμφωνα με έγκυρους στρατιωτικούς αναλυτές εδώ και στο εξωτερικό, τα παιδαρέλια αυτά είναι, βεβαίως, τα εκπαιδευόμενα τσιράκια άλλων, αυτοαποκαλούμενων «επαναστατών» που, εδώ και μερικά χρόνια, παίρνοντας προφανώς την σκυτάλη από άλλες, «πατροπαράδοτες» και διαβόητες τρομοκρατικές ομάδες, όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «17 Νοέμβρη», έχουν πράγματι καταφέρει να σπείρουν τον τρόμο και την απογοήτευση στην κοινωνία, αλλά και να απορυθμίσουν μια αστυνομία που, μεταξύ μας (όπως όλα εδώ), δεν ήταν ποτέ της … ρυθμισμένη.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και ενώ από προχθές έχουν σκάσει, ελεγχόμενα και μη, περίπου 7 δέματα με εκρηκτικό μηχανισμό, αποφασίστηκε ή αναστολή όλων των μεταφορών αλληλογραφίας και δεμάτων προς το εξωτερικό. Αυτό είναι πρωτοφανές, και δείχνει το μέγεθος της σοβαρότητας μιας πολύ … γελοίας κατάστασης!

Ανάμεσα στους παραλήπτες αυτών των «εκρηκτικών δεμάτων», ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί (το πακέτο δεν έφυγε ποτέ από εδώ – βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των 2 υπόπτων που συνελήφθησαν την πρωτη μέρα), η Γερμανία Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ (το «δέμα» ξέφυγε από τον έλεγχο της ιδιωτικής, γερμανικής εταιρείας security στο «Ελευθεριος Βενιζέλος»), και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι (ο … δικός του φάκελλος βρέθηκε σε αεροπλάνο που κατευθυνόταν στην Ιταλία, και το «κατέβασαν»).

Η Αστυνομία πιστεύει ότι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», και η «Σέχτα Επαναστατών», είναι πίσω από αυτές τις ενέργειες, που στόχο έχουν, όπως γράφουν οι εφημερίδες σήμερα, να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να δείξουν σε όλον τον κόσμο πόσο εύκολο τους είναι να αναστατώσουν και να τρομοκρατήσουν το σύμπαν.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο BBC, ο στρατιωτικός αναλυτής και διεθνολόγος κ. Αθανάσιος Δρούγος, είπε τα τελευταία γεγονότα «παραπέμπουν σε ενέργειες νεαρών μελών τρομοκρατικών ομάδων, που βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης, Εκπαιδεύονται σε παραστρατιωτικές μεθόδους, και δοκιμάζουν τις ικανότητές τους. Είναι προφανές ότι προετοιμάζονται για κάτι πολύ πιο σοβαρό και μεγάλο».

Ο κ. Δρουγος τόνισε ακόμα ότι οι τρομοκρατικές αυτές ομάδες θεωρούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται κιόλας «σε προ-επαναστατική κατάσταση», και στόχος τους είναι να προκαλέσουν λαϊκό ξεσηκωμό.

Επί του παρόντος, απέχουν πολύ από την επίτευξη αυτού του στόχου. Η κοινωνία, όσο απογοητευμένη και αν είναι από το πολιτικό σύστημα, που μας έχει φέρει σε αυτήν την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, δεν δείχνει καμία συμπάθεια και υποστήριξη προς τον «αγώνα» αυτών των ομάδων. Αντίθετα, τους αποδοκιμάζει και τους αντιμετωπίζει μάλλον ως «γραφικούς και επικίνδυνους».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...