Sunday, November 28, 2010

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Στο προηγούμενο γκαλοπ μας, το ερώτημα ήταν εάν συμφωνεί κάποιος ή όχι με τη δήλωση του Προεδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ότι τα σκληρά μέτρα δεν πρέπει να τα εισπράττουν μόνο ο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και εκείνοι στον Δημόσιο. Δεκατρείς "επισκέπτες" μας απαντησαν ότι σύμφωνουν, και ένας μόνο είπε "όχι". Πολύ μικρό δείγμα, αναμφίβολα, αλλά και πολύ μεγάλη η διαφορά.

2 comments:

  1. Ο κος Δασκαλόπουλος είπε μία αλήθεια. Η αλήθεια του βέβαια ήταν μισή ή και ακόμα λιγώτερο. Πλην όμως είπε μια αλήθεια. Σε εμάς εναπόκειται να αποφασίσουμε αν θα ακούσουμε την αλήθεια αυτή ή θα κάνουμε την γνωστή δίκη προθέσεων (τα λέει αυτά επειδή κλπ\κλπ).
    Φοβάμαι ότι ο κος Δασκαλόπουλος δεν είναι ο καταλληλότερος να λέει αλήθειες. Όχι γιατί δεν έχει το διακαίωμα αλλά έχει χαθεί η στοιχειώδης λογική και διότι συγχέουμε τομύνημα με τον φορέα του μυνήματος.
    Παρόλα αυτά κάνεις καλά και θίγεις το θέμα.
    ΓΛ

    ReplyDelete
  2. ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΝΟΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΣΕ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ... ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΑΥΞΗΣΗ!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΟΗΤΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ?
    Π.Χ.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...