Friday, November 19, 2010

ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΕ

«Δύο άγνωστοι με κράνη εισέβαλαν στο γραφείο καθηγητών ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και τους επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς. Ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.»

(Η είδηση από τις χθεσινές εφημερίδες. )

Σήμερα, άκουσα στην ΕΤ-3 και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να εκφράζει τον φόβο ότι «σύντομα θα θρηνήσουμε και θύματα», και να κάνει έκκληση στο Κράτος να προστατεύσει τα πανεπιστήμιά μας, το επιστημονικό και άλλο προσωπικό, και τους φοιτητές.
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, δεν υπάρχει σοβαρό πανεπιστήμιο που να μην έχει ιδιωτική ή και κρατική αστυνομία, πλήρως εξοπλισμένη, να φρουρεί τις εγκαταστάσεις του 24 ωρες το 24ωρο.
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, ιδίως τώρα σε εποχές όπου η τρομοκρατία έχει διαλύσει τις ζωές μας, που να έχει πανεπιστημιακό άσυλο.
Εάν αύριο, εδώ στην Ελλάδα, που δεν είναι πολιτισμένη χώρα (άσχετα εάν ακόμα μένει κολλημένη στο ότι αυτή δίδαξε στους άλλους Πολιτισμό), έχουμε όντως ένα έστω θύμα από επιθέσεις οποιωνδήποτε εγκληματικών στοιχείων, ηθικός και πραγματικός αυτουργός θα είναι ο, όποιος εκείνη τη μαύρη στιγμή, Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς και όλοι οι αρχηγοί κομμάτων που υποστηρίζουν την διατήρηση του ασύλου.

Τα αστεία πρέπει κάποτε να τελειώνουν.

4 comments:

  1. Πρέπει δηλαδή να έχουμε νεκρούς για να αποφασίσουμε ότι το άσυλο πρέπει να καταργηθεί?
    Το ότι κάθε χρόνο ξυλοκοπούνται καθηγητές μέσα στα πανεπιστήμια δε μας φτάνει?
    Πλέον στην Ελλάδα, ο μόνος χώρος όπου δε μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα είναι τα πανεπιστήμια!!!

    Δυστυχώς ακόμα και οι πρυτανικές αρχές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων μας υποστηρίζουνε ομόφωνα τον θεσμό του ασύλου, προφανώς γιατί φοβούνται να που ελεύθερα τη γνώμη τους!

    ReplyDelete
  2. Συμφωνω απολύτως μαζί σου Οδυσσεα. Και οι πρυτανικές αρχές φέρουν μεγάλη ευθυνη. Και, ρομαντοικά σκεπτόμενος, θα ηθελα κάποια στιγμή να έβλεπα και την σιωπηλή πλειοψηφία των φοιτητών, αυτή που δεν είναι "αγελοποιημένη", να ξεσηκώνεται εναντίον αυτής της ... άσυλης λογικής, καθως κι κατα της μετατροπής των πανεπιστημίων σε συνδικαλιστικά μαγαζάκια. Σε έναν τέτοιο αγωνα, θα ειμαι μπροσταρης με ολη μου τη ψυχή.

    Χ

    ReplyDelete
  3. Εδω ισχύει το "δειλοί μοιραίοι κι αβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα"
    Κ Βάρναλης

    ή αλλιώς
    "τάχα η θέλησή μας λίγη
    τάχα ο πόνο μας μεγάλος
    η ζημιά ήτανε στο ζύγι
    πάντα φταίει καποιος άλλος"
    Μ Αναγνωστάκης.

    Γιατί παραθέτω αυτούς τους δύο;
    Γιατί ανήκανε στο προοδευτικό χώρο. Πλην όμως η ποίηση και δή η καλή ποίηση έχει και άλλες αναγνώσεις. Και για να τελειώνουμε το άσυλο δεν ανήκει στους κατ επίφαση και κατ επάγγρλμα προοδευτικούς. Ανήκει στους σκεπτόμενους.
    Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για λούμπεν προλεταριάτο;

    Φίλε Χρήστο καλά κάνεις και θίγεις το θέμα.

    ReplyDelete
  4. Αυτοί οι "κατ' επάγγελμα προοδευτικοί", φίλε μου "Μαικήνα", είναι μία από τις βασικότερες αιτίες της σημερινής κατάντιας της χωρας. Παρακολουθω με πολύ ενδιαφέρον το blog σου. Συνέχισε.

    Χρ.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...