Sunday, January 25, 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - Ο Παπούλιας για τελευταία φορά ως Πρόεδρος



Ο Κάρολος Παπούλιας άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωα για τελευταία φορά ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ακόμα και εάν υπάρξει 2ος γύρος εκλογών, κάτι που εκτιμάται πλέον ως δύσκολο αν όχι και απίθανο, η νέα Βουλή θα μπορέσει να εκλέξει νέο πρόσωπο αφού το απαιτούμενο όριο εκλογής πλέον είναι 151 βουλευτές.

Ο κ. Παπούλιας ψήφισε στο 308ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών, στο νησί των Ιωαννίνων. Βγαίνοντας από την σχολική τάξη που ακόμα είχε χριστουγεννιάτικα στολίδια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ελπίζω ο ελληνικός λαός, ένας λαός που έχει μακρά πείρα, θα επιλέξει τους καλύτερους για να τους στείλει στο Κοινοβούλιο.

Αλλά επειδή πρσοβλέπω ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι χρόνια με προβλήματα, θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει μια ομόθυμη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, και ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση.

Πιστεύω, και πάλι το επαναλαμβάνω, ότι αυτός ο λαός, ο ελληνικός λαός και γνώση έχει και σοφία έχει και αποφασιστικότητα έχει».


(Ανταπόκρισή μου στο ΚΥΠΕ, www.cna.org.cy)

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...