Sunday, January 25, 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - Ο Καμμένος ψήφισε στη Νίσυρο, όπου ακόμα υπάρχουν ενεργές φουμαρόλες!

Την βεβαιότητα ότι το κόμμα του των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) θα « ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας», εξέφρασε ο Πρόεδρός του Πάνος Καμμένος όταν έριξε την ψήφο του και έκανε κατόπιν τις πατροπαράδοτες δηλώσεις «μετά την κάλπη».

«Από αύριο  - πρόσθεσε - θα είμαστε οι εγγυητές για μια πορεία της χώρας, όπου οι όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι». Και αμέσως συμπλήρωσε πως «η τρομοκρατία και οι θεωρίες των δύο άκρων τελείωσαν».

Μίλησε για «μέρα ιστορική» καθώς, κατά τη γνώμη του, «ο ελληνικός λαός αποφασίζει την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας» του, καθώς και «την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος».

«Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail», κατέληξε ο κ. Καμμένος, που επέλεξε να ψηφίσει στο ακριτικό και ηφαιστιογενές νησί της Νίσυρο, στο νότιο Αιγαίου, όπου λόγω ακριβώς της τελευταίας έκρηξης του ηφαιστείου το 1888, υπάρχουν ακόμα εκεί ενεργές φουμαρόλες.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, οι ΑΝΕΛ αναδείχθηκαν 4ο κόμμα, με ποσοστό 7,51% και 20 έδρες στη Βουλή.

Σε αυτές τις εκλογές σήμερα, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, το κόμμα απέχει πολύ από εκείνην την επίδοση και δίδει μάχη να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του επιβίωση. Αυτό επιτυγχάνεται εάν υπερβεί το όριο του 3%, κάτι που δεν είναι ανέφικτο, αφού τα δημοσκοπικά του ποσοστά βρίσκονται αρκετά κοντά σε αυτόν τον στόχο.


(Ανταπόκρισή μου στο ΚΥΠΕ, www.cna.org.cy)

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...