Friday, October 19, 2012

OTAN ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΤΑΙ H ΟΥΣΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ...

Όπως μετέδωσε σήμερα το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και ενώ έχουν περάσει 2 μέρες από το συμβάν με τους "παράνομους καπνιστές" στη Βουλή, και την καταγγελία του βουλευτή Ψυχάρη της ΝΔ, οι θεριακλίνες της Βουλής απαντουν, μιλώντας για "παραποίηση με στόχο τη συκοφαντία", και κατηγορούν το βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη ότι συμπεριφέρθηκε επιθετικά.
Όπως σημειώνουν σε δήλωσή τους η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και ο Παύλος Βογιατζής, βουλευτής της ΝΔ που φέρεται να ήταν παρόν στο επεισόδιο (δες προηγούμενο post "Σαν δεν ντρεπόμαστε"), πλάι στην αίθουσα της Γερουσίας "υπάρχει κλειστός χώρος που είθισται να χρησιμοποιείται από βουλευτές στα διαλείμματα των Επιτροπών, ως χώρος καπνίσματος".

Πρόκειται για τον χώρο όπου βρέθηκαν οι τέσσερις βουλευτές μαζί με συνεργάτιδα του Τέρενς Κουίκ συζητώντας και καπνίζοντας.

"Ο κ. Ψυχάρης εισήλθε στον χώρο και στόχευσε τη συνεργάτιδα του κ. Κουίκ, τονίζοντάς της με έντονο ύφος πως καπνίζει εκεί, χωρίς μάλιστα να έχει καν τη βουλευτική ιδιότητα. Όταν αυτή αντέδρασε, λέγοντάς του πως το Μνημόνιο που αυτός στηρίζει, δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απ' ό,τι η ίδια στον συγκεκριμένο χώρο καπνίζοντας, ο βουλευτής εξεμάνη και της επιτέθηκε φραστικά, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ("άντε από δω ρε τσόλι, τσόκαρο κ.ά.") αναφέρουν οι βουλευτές στη δήλωσή τους.

Εννοείται πως ακολούθησε έντονος διαξιφισμός μεταξύ του κ. Ψυχάρη και της κ. Γεροβασίλη, οπότε και η τελευταία του είπε:

"Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω τον νόμο, πού και πότε. Το γνωρίζω και το κάνω από μόνη μου. Πάντως, το Μνημόνιό σου, που καταλύει το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να το εφαρμόσω. Θα το ανατρέψω".

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η συγκεκριμένη φράση παραποιήθηκε και έλαβε δυσανάλογες διαστάσεις σε συγκεκριμένη εφημερίδα.

"Αυτές τις εποχές που η χώρα κλυδωνίζεται και ο λαός μας υποφέρει, τέτοια επεισόδια δεν είναι λογικό να αποτελούν είδηση" παρατηρούν οι βουλευτές.

Εάν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα, τότε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε αυτό που της καταλογίζει ο κ. Ψυχάρης (θα κάνω ό,τι θέλω, όπου θέλω και όπως το θέλω - κάπως έτσι), αλλά δεν παύει να έχει παρανομήσει, καπνίζοντας ενω απαγορεύεται δια νόμου. Το γεγονός ότι είναι και γιατρός, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο της θέση της. Και επιμένω ότι εάν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της Ευρωπης, οι βουλευτές που παραβίασαν τον νόμο δεν θα ήταν σήμερα στη Βουλή, αλλά στά σπίτια τους. Στλαμένοι, μάλιστα, εκεί από τα ίδια τους τα κόμματα!

1 comment:

  1. Καλημέρα Χρήστο.

    Επικροτώ καί εγώ καί επαυξάνω ότι σίγουρα όποιος καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται δια νόμου παρανομεί ! όμως απο την στιγμή που όπως αναφέρει το δημοσίευμα οί 4 βουλευτές μαζί με την συνεργάτιδα του κου Τέρενς Κουίκ βρέθηκαν να καπνίζουν καί να συζητούν σε κλειστό χώρο πλάι στην αίθουσα της Γερουσίας " που είθισται να χρησιμοποιείται απο βουλευτές στα διαλείμματα των επιτροπών ώς χώρος καπνίσματος " δεν δείχνει ακριβώς παράνομη πράξη μιας καί δεν βρέθηκαν να καπνίζουν σε κάποιο άλλο χώρο του κτηρίου της Βουλής αλλά στον συγκεκριμένο χώρο που προφανώς δείχνει μια ανοχή απο μεριάς του προεδρείου της Βουλής απέναντι σ'αυτήν την ..καθ'εξην ανάγκη κάποιων βουλευτών , επιπλέον δε το ίδιο το προεδρείο της Βουλής θα μπορούσε να απαγορέυσει το κάπνισμα σ' όλους ανεξαιρέτως τους χώρους οπότε ναί καί σ'αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο το κάπνισμα θα θεωρούταν παράνομο .

    Στην τελική θεωρώ ότι το συγκεκριμένο γεγονός υπερδιογκώθηκε απο την συγκεκριμένη εφημερίδα ίσως λόγω καί του συγκεκριμένου βουλευτή !

    Ευχαριστώ.
    Αγγελίδης Θεόδωρος

    Ευχαριστώ.
    Αγγελίδης Θεόδωρος

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...