Sunday, October 28, 2012

ΦΥΛΛΟ-ΦΤΕΡΩΝΤΑΣ (Κυριακάτικα)

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής. Γυρίσαμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω. Και σκέφτομαι: αφού ο άνθρωπος μπορεί έτσι, απλά και αυθαίρετα, να «παρεμβαίνει» στον χρόνο, γιατί να μην μπορούμε να πάμε πίσω και μερικά χρονάκια; Όχι για να ξαναγευτούμε καταστάσεις και αγαθά που δεν έχουμε πλέον σήμερα, αλλά για να διορθώσουμε λάθη που κάναμε.


Στις 11.24 σήμερα το πρωί, συνελήφθη σε σπίτι φίλων του στα βόρεια προάστεια ο δημοσιογράφος Κωστας Βαξεβάνης. Το ένατλμα σύλληψής του, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας εκείνην τη στιγμή στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", αφορά την δημοσιοποιήση της περίφημης Λίστας Λαγκάρντ, που περιέχει τα ονόματα περισσοτέρων από 2000 άτομα τα οποά έχουν καταθέσεις, στην Ελεβετία, στην τράπεζα HSBC. Την στιγμή της σύλληψής του, ο Βαξεβάνης έγραψε στο twitter: "Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελκέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε". Νωρίτερα, και ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το σπίτι, έκανε ιντερνετικό διάγγελμα στο οποίο είπε πως σήμερα, ανήμερα του "Οχι", το ελληνικό Κράτος λέει "όχι" στην ελευθερία έκφρασης "και συλλαμβάνει δημοσιογράφο".

Στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα υποστήριξής του https://www.facebook.com/freeVaxevanis, και ανακοινώσεις υπέρ του και εναντίον των αρχών εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "Ελεύθεροι Έλληνες".
 

Έπεσε η Αννα Βίσση σε πίστα νυχτερινού κέντρου όπου τραγουδούσε, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο στην Ελλάδα!



Σαν σήμερα, 29 Οκτωβρίου του 1914, οι Έλληνες της Κύπρου, «λέει» το «Παλιό μας Ημερολόγιο»,  χαιρετίζουν την προσάρτηση της νήσου από τη Μεγάλη Βρετανία ως το πρώτο βήμα για την ένωση με την Ελλάδα. Μείναμε στο πρώτο βήμα. Κατά μία έννοια προσάρτηση από Βρετανούς έχουμε, μη βλέπετε τι γράφουν τα επίσημα κιτάπια, περί «Κυπριακής Δημοκρατίας». Μια ζωή χαιρόμασταν και πανηγυρίζαμε χωρίς αντίκρυσμα στον δύσμοιρο τόπο μας. Θυμάστε που κτυπάγαμε τις καμπάνες όταν εξελέγη ο Κάρτερ; Θυμάστε που δεν ήταν η μόνη φορά; Θυμάστε πόσες φορές κτυπήσαμε τα κεφάλια μας από τέτοιες πρόωρες χαρές;   




No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...