Friday, February 17, 2012

Νά'τα μας, και τα Εγγλεζάκια!...


Ανώνυμος αρθρογράφος στην λονδρέζικη έκδοση της δωρεάν, ή καλύτερα της τζάμπα εφημερίδας Metro, αποφάσισε και αυτός να ασχοληθεί με την Ελλάδα ζητώντας, κατ' αρχάς, την άμεση και χωρίς προειδοποίηση αποπομπή της από την ζώνη του Ευρω, ως μόνη λύση για την διάσωση της Ευρωζώνης". Αυτό, βεβαίως, είναι εκτός της αρμοδιότητος των Αγγλων, που ως γνωστόν έχουν επιλέξει να είναι έξω από τη ζώνη των "27" - άρα, ώς προς τούτο, δεν είναι να παίρνει στα σοβαρά κάποιος αυτήν την "πολιτική παρέμβαση" του ανώνυμου αρθρογράφου της Metro.

Στη συνέχεια, όμως, η τζάμπα εφημερίδα, σχολιάζοντας τα βίαια επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα, βρήκε την ευκαιρία μεσω του "ανωνύμου" της να εκφράσει ανακούφιση "για το γεγονός οτι τα Μάρμαρα που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα "παραμένουν ασφαλή στο Βρετανικό Μουσείο".

Και διερωτάται στη συνέχεια, «εάν το τίμημα ενός ακόμη σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταφορά και του υπόλοιπου τμήματος του Παρθενώνα στο Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο, προκειμένου να ενωθεί με τα ελγίνεια μάρμαρα και να παραμείνουν ασφαλή στην Αγγλία;».

Δίχως αμφιβολία, τα επεισόδια που προκάλεσαν οι εγχώριοι χούλιγκαν, καθώς και η διαρκής ανικανότητα της Έλληνικής Αστυνομίας (σ.σ.: ο ... αρμόδιος υπουργός κ. Παπουτσής δεν έχει πάει ακόμα σπίτι του!) να λύσει μιας και δια παντός το πρόβλημα της βίαιης συμπεριφοράς των ατόμων αυτών, μας πικραίνουν όλους αφάνταστα. Και, αφού έφτασαν στο σημείο να κάψουν ιστορικά νεοκλασσικά κτίρια της Αθήνας, γιατί να μήν προσπαθήσουν κάποια μέρα να καταστρέψουν ακόμα και τον Παρθένώνα;

Όπως έλεγε όμως και ο μέγας Γκάντι προς τους Εγγλέζους κατακτητές της Ινδίας όποτε εκείνοι επικαλούνταν "το ορθόν" για να δικαιολογήσουν την εκεί παρουσία τους, αυτό είναι δικό μας πρόβλημα, και όχι δικό σας!

Η κριτική κατα της χώρας μας έχει, ή μάλλον πρέπει να έχει, κάποια όρια. Και αυτά τα όρια τα έχουν υπερβεί με δημοσιεύματα και δηλώσεις τους ξένα μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί. Το ειρωνικό άρθρο του "ανωνύμου" της λονδρέζικης Metro δεν είναι παρά ένα ακραίο δείγμα ακραίας συμπεριφοράς εναντίον μιας χώρας, που πρώτη αυτή πληρώνει το τίμημα και των πολλαπλών λαθών της, και των πράξεων βίας από δικά της εγκληματικά στιοιχεία.

Από την αρχή αυτής της κρίσης, η Ακρόπολη μοιάζει να είναι, με διάφορους τρόπους, και με διάφορες αφορμές, στο στόχαστρο πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης, κυρίως από την Γερμανία και την Βρετανία. Οι πρώτοι, μας ζητούν να τους την πουλήσουμε. Οι δεύτεροι, να τους την χαρίσουμε για να την βάλουν μαζί με τα άλλα κλοπιμαία στη σκοτεινή αίθουσα του λονδρέζικου μουσείου τους, χωρίς ούτε μία αχτίδα αληθινού φωτός να την βλέπει.

Όλα αυτά είναι χοντρά καραγκιοζιλίκια που, σε τόσο δύσκολες στιγμές που όλοι περνάμε, αντί να φέρνουν τους λαούς της Ευρώπης πιο κοντά τον έναν με τον άλλον, κάνουν ό,τι μπορούν για να τους απομακρύνουν ακόμα περισσότερο. Να τους διχάσουν,να τους "διαιρέσουν", και να τους "βασιλέψουν". Κατα την πάγια, πατροπαράδοτη τακτική τους!...

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...