Friday, January 27, 2012

ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

"Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα", του Ευγένιου Ο' Νήλ. Παίχτηκε την περίοδο 2007-2009, με πρωταγωνιστές την Ράνια Οικονομίδου και τον Δημήτρη Καταλειφό (ίσως σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της πλούσιας σταδιοδρομίας τους), και σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα. 

Όποτε μού' ρεχται ένα e-mail από ένα θέατρο, φτερουγίζει όμορφα η ψυχή μου γιατί ξέρω ότι θα ενημερωθώ για κάποια νέα παράσταση, κι ίσως λάβω και μια πρόσκληση να την παρακολουθήσω. (Τριών ειδών "δωροδοκίας" δεν αρνήθηκα ποτέ στο επάγγελμά μου: ένα ενδιαφέρον βιβλίο, ένα καλό CD, και μια πρόσκληση για θέατρο).

Τούτη τη φορά, ομως, η ψυχή μου μαύρισε. Το e-mail ήταν από τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό παραγωγό Αντώνη Αντύπα, και η παράσταση για την οποία μας πληροφορεί, είναι η τελευταία. Το "Απλό Θέατρο", ακόμα ένα θύμα της οικονομικής κρίσης, βάζει λουκέτο.

Τι άλλο να πεί κάποιος; Μερικές φορές, σε τέτοιες περιστάσεις, με πιάνουν (άν και δεν πρέπει) οι "κακίες" μου. Όπως, π.χ., ότι έχω δεί να κλείνουν καταστήματα και επιχειρήσεις όλων τών ειδών. Μόνο δύο παραμένουν ασάλευτα: Τα γραφεία κηδειών και τα φαρμακεία!

Ιδού, λοιπόν, ακόμα και για ιστορικούς λόγους αν θέλετε, το "αγγελτήριο θανάτου" του "Απλού Θεάτρου":

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα – Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα, ύστερα από 22 χρόνια συνεχούς κι επιτυχημένης πορείας του, αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του για οικονομικούς λόγους.

Η αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού, η απαξιωτική στάση του απέναντι στα επιχορηγούμενα θέατρα και ο εμπαιγμός του σε σχέση με τις παραγωγές του θεάτρου οδήγησαν τον Αντώνη Αντύπα στην απόφασή του.

Οι παραστάσεις με το έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη “Βαγόνι στα νερά” ολοκληρώνονται αυτή την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012.

Το θέατρο ευχαριστεί το κοινό που τόσα χρόνια στήριξε με την εμπιστοσύνη του και την παρουσία του τις παραστάσεις του καθώς και όλους τους δημοσιογράφους.

Για τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Φάσμα
Αντώνης Αντύπας

 

3 comments:

  1. Χρήστο γεια χαρά και πάλι!Είναι αλήθεια αυτά που είπε ο Πολατίδης;Αναφέρομαι στην λεζάντα κάτω απο τον τίτλο η Ελλάδα με πληγώνει.Δηλαδή ο Μάνος Χατζηδάκης ήταν δημιούργημα της Ελληνικής διανοουμενίστικης Δεξιάς;Τι άλλες "πανέξυπνες" τοποθετήσεις θ'ακούσουμε από απαίδευτους εγκεφάλους της σύγχρονης Νεοδεξιάς;

    ReplyDelete
  2. Ωραίο θέατρο με καλές κατα καιρούς παραστάσεις. Κρίμα...

    ReplyDelete
  3. γιαννης αυγεροςJanuary 29, 2012 at 10:57 PM

    κριμα! εμεις, οι κατοικοι της καλλιθεας κ οχι μονο, θα πρεπει να ευχαριστησουμε το κ. αντυπα και να διαμαρτυρηθουμε,εντονα,στη μεθοδευμενη πολιτικη του υπ. πολιτ. για την ισοπεδωση και αυτου ακομα του πολιτισμου. το απλο θεατρο ειναι η μοναδικη πολιτιστικη διαφορα στη τοσο γκριζα ζωη της γειτονιας μας απεναντι στην "ηλιολουστη" πλευρα των καφετεριων, των κατ/των τζογου, των ενεχυροδανιστηριων κλπ...δηλ στην ισοπεδωση μας. η αντιδραση ειναι το καθηκον μας...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...