Wednesday, August 17, 2016

Μια εκπομπή In the Cool of the Day

Κλασσική καλημέρα σήμερα με αυτήν την υπέροχη Μαζούρκα σε Ρε Μείζονα του Σοπέν. Εύχομαι όλοι και όλες να είστε καλά. Χαίρομαι που συναντιόμαστε πάλι εδώ.



Σαν δροσερό, καλοκαιρινό κοκτέϊλ. 

Εδώ είμαστε! Μέρες Ολυμπιακών Αγώνων, με τα μετάλλια Ελλήνων αθλητών να φτάνουν τα πέντε. Ένα χαμόγελο πλατύ στα πρόσωπα όλων, λίρα εκατό!

Εκείνο που ενεργοποιεί το δικό μου χαμόγελο, είναι η έμπρακτη διαπίστωση και επιβεβαίωση ότι η πραγματική επιτυχία και επιβράβευση έρχονται μόνο μετά από προσπάθεια και κόπο. Δεν πιστεύω ότι είμαστε λαός πιο χαρισματικός από κανέναν άλλον. Το "ο Έλληνας μπορεί να κάνει θαύματα και να μεγαλουργήσει", που ακούμε συχνά, δεν το σχετίζω με κάποιο γονιδιακό, τάχα, προτέρημα και προβάδισμά μας έναντι άλλων. Το πιστεύω μόνο στον βαθμό που, όπως ο Γιαννιώτης στον αθλητισμό, και πολλοί άλλοι Γιαννιώτηδες αλλού (στην επιχειρηματικότητα, στις επιστήμες, στην τέχνη, σε χειρονακτικές εργασίες, στο εμπόριο, κλπ), το επίτευγμα θα είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδικής, οργανωμένης, αδιάκοπης, σοβαρής προσπάθειας, μέσα σε συνθήκες δίκαιης εργασίας, με το κράτος σύμμαχο και όχι εμπόδιο - πόσο μάλλον ανταγωνιστή. 

Από το έργο Reflections του Μάνου Χατζιδάκι με το αμερικανικό συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble,ακούμε το τραγούδι Dedication σε στίχους του Cliftoin Divison.




To τραγούδι Κόκκινα Τριαντάφυλλα για Μένα, γράφτηκε από τον Σταύρο Ξαρχάκο για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Παύλου Μάτεση, και πρωτακούστκε από τον ηθοποιό Κώστα Καρρά. Εμείς θα το απολαύσουμε τώρα σε μιαν υπέροχη ερμηνεία από την Δήμητρα Γαλάνη, από δισκάκι 33 στροφών που κυκλοφόρησε από την Minos το 1974. Ένα διαμαντάκι, για σας.


Μια σκέψη...

Πάντα το πίστευα, μου το υπενθύμισε χθες και ο γιος μου: Η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει κάθε ελληνική κυβέρνηση, είναι να επιδοτήσει πλήρως υποχρεωτική μετοίκηση όλων των πολιτών της, αρχίζοντας από τους νεώτερους, σε χώρα της Ευρώπης (με δυτικό πολιτισμό) για τουλάχιστον 3 μήνες, και με προσωρινή, προσυμφωνημένη εργασία τους εκεί. Αυτό, θα ωφελούσε τη χώρα μας απείρως περισσότερο και από 10 ακόμα Μνημόνια.

Ακόμα ένα μεγάλο τραγούδι του Χατζιδάκι, με τον Nat King Cole. In the cool of the Day. Και με αυτό, κλείνουμε τη σύντομη εκπομπή μας αυτή. Φιλιά.


1 comment:

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...